SC Bolsward 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

2 mei 2015 14:30

Spoel, H. van der

De verwachtingen  bij de voetbalkenners in de voorbeschouwingen op de wedstrijd tegen Workum zijn, na de opleving van vorige week,  vrij positief. Omdat zo zegt men Workum niets meer heeft te winnen/verliezen (heeft al periode); ergo beide teams kunnen frank en vrij voetballen. Uw verslaggever gaat dan ook hoopvol gestemd naar Workum.

De hoop op een leuke wedstrijd met een goed resultaat is echter snel vervlogen. De volgers van Sc Bolsward zijn weliswaar gewend aan een snelle achterstand, maar zaterdag werd wat dit betreft een nieuw record gevestigd.  Na 37 seconden is het al  1 – 0 als na een struikelpartij en ‘ misverstanden’ in de Bolsward achterhoede Mark Bandstra kan intikken. Er is vervolgens maar één team dat frank en vrij  voetbalt en dat is Workum, dat daartoe  ook alle gelegenheid krijgt geboden. We zien een wedstrijd (wat eigenlijke geen wedstrijd is) met een oppermachtig af en toe frivool spelend Workum tegen een weinig geïnspireerd en met zichzelf worstelend Bolsward.  In de eerste helft  loopt de score op tot 3 – 0 .  Na 21 minuten is het opnieuw Mark Bandstra die uit een rebound  weet te scoren en het fraaiste doelpunt in 38e minuut komt op naam van Ruben Ybema .

Na de thee zien we aanvankelijk eenzelfde spelbeeld, maar nadat Mark Bandstra met een beetje hulp van Bolsward de  4 - 0 kan intikken, neemt Workum wat gas terug en verplaatst het spel zich wat meer naar de andere speelhelft.  Uit één van de spaarzame geslaagde  aanvallen weet Bart Gietema  in de 60e minuut van buiten het  strafschopgebied, de deze middag weinig geteste, Workum-goalie te passeren. Tot het laatste fluitsignaal van de deze middag niet overtuigend leidende scheidsrechter zijn verder geen vermeldingswaardige feiten te benoemen. Kortom: Een wedstrijd om snel te vergeten.

Zaterdag rest nog de thuiswedstrijd tegen DWP  aanvang  HALF DRIE ipv kwart voor drie !