Verdiende overwinning scBolsward zaterdag 1

NOK 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

25 april 2015 14:45

Hof, H.

ScBolsward zaterdag 1 heeft afgelopen zaterdag de eerste overwinning van dit jaar geboekt. De tegenstander, “Nijemirdum Oudemirdum Kombinatie” had bij winst prima zaken kunnen doen voor de derde periode.

In een meer spannende dan goede wedstrijd was het zoals zo vaak de laatste weken, de tegenstander die op voorsprong kwam. Na 10 minuten was het Johannes Rienstra die na een misverstand in de achterhoede van scBolsward de 0 – 1 aantekende. In de 14de minuut kreeg de thuisclub een strafschop na een overtreding op Alexander Wiersma. Bart Gietema wist wel raad en schoot de gelijkmaker tegen de touwen 1 – 1. ScBolsward bleef veel energie in de wedstrijd steken wat in de 20ste minuut werd beloond met de voorsprong. Johan Bloemhof ronde een door hemzelf opgezette aanval keurig af 2 – 1. In de 27ste minuut kwam NOK op gelijke hoogte nadat Simon Smink met een slim hakje Henk Akkerman in de gelegenheid stelde de 2 – 2 binnen te schieten.

In de 2de helft waren de bedoelingen van NOK duidelijk, de overwinning moest binnengehaald worden. In de 61steminuut leverde dit de voorsprong op, het was wederom Rienstra die de overigens prima keepende doelman van scBolsward het nakijken gaf 2 – 3. Nog geen 2 minuten later kwam de gelijkmaker op het scorebord nadat de strafschop veroorzaakt door ‘hands’, kansloos voor de doelman van NOK, werd binnen geschoten door Bart Gietema 3 – 3. In een rommelige eindfase was het scBolsward dat eindelijk een keer het geluk mee had en wat zeker vermeld moet worden, loon naar hard werken kreeg. In de 88ste minuut was het Martijn Bosklopper die de bal bij een ‘scrimmage’ voor het doel van NOK het laatste tikje meegaf voor de winnende 4 – 3.

Met nog 2 wedstrijden te gaan, Workum uit en DWP thuis is dit een waardige opmaat voor een mooi slot en voorlopig afscheid!! van de 3de klasse. Want zeker is dat met deze selectie aangevuld met een aantal talenten uit de jeugdopleiding, scBolsward zaterdag 1 snel moet kunnen terugkeren op minimaal dit niveau.