Sc Bolsward ZA met 4 – 1 kansloos ten onder tegen Nijland!

SC Bolsward 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

11 april 2015 14:30

Oosting, M.

Na de twee nederlagen in het vorig weekend tegen Sc Bant (zaterdag) en Delfstrahuizen (paasmaandag)is de uitgangspositie van Bolsward voor een langer verblijf in de derde klasse vrij uitzichtloos.  Nijland,  al bij de winterstop de gedoodverfde kampioen, verspeelt de laatste weken echter ook punten en ziet de opgebouwde puntenvoorsprong teruglopen. Er  is Nijland dan ook  alles aan gelegen deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Nijland speelt de eerste helft met de straffe wind in de rug en zet Bolsward vanaf het begin onder druk. Bolsward kan in deze fase niet veel meer dan ‘tegenhouden’. In de 8e minuut is het raak als een vrije trap van ca. 40 meter niet goed wordt beoordeeld door de Bolsward goalie en achter hem in het net verdwijnt  1 - 0. Bij één van de spaarzame uitvallen van Bolsward wordt hands gemaakt door een Nijland-verdediger en de door de goed leidende scheidsrechter toegekende strafschop wordt onberispelijk  ingeschoten door Bart Gietema   1 -1. Met de aanwakkerende wind als spelbreker gaat er aan weerskanten  voetballend  veel mis en valt er weinig te genieten. Na ruim een half uur spelen weet Nijland de score uit te breiden als wederom een vrije trap van grote afstand niet goed wordt verwerkt en een Nijland- aanvaller kan intikken 2 – 1. Een stand waarin tot aan de pauze geen verandering meer komt.

Na de thee start Bolsward, nu met de wind mee, met de intentie aan te vallen. Een opdringend Bolsward weet echter geen vuist te maken en komt niet tot uitgespeelde kansen. Het is Nijland dat de ruimte die Bolsward laat met een uitval simpel weet uit te spelen en de 3 – 1  laat aantekenen.  Het beeld van de wedstrijd  is hiermee geschetst; Bolsward blijft strijden voor een beter resultaat maar voetballend gaat er teveel mis en  is niet in staat de fysiek en kopsterke verdediging van  Nijland het vuur aan de schenen te leggen. Het is Nijland dat counterend steeds vaker voor gevaar   voor het Bolswarder doel zorgt.  Met het  in de 72e minuut gescoorde doelpunt is  het pleit beslecht  4 -1. Bolsward heeft vanmiddag niet kunnen verrassen en mag zich richten op de nog te spelen wedstrijden (4 waarvan 3 thuis).