Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

28 maart 2015 14:45

Koper, C

In een echt degradatieduel hebben de mannen van interim trainer Richard de Jong de punten meegenomen naar de Waterpoortstad.

Onder leiding van scheidsrechter Koper werd om kwart voor drie afgetrapt. Na 5 minuten liep sc Bolsward, wat de laatste weken vaker gebeurd, alweer achter de feiten aan. Een uitbraak over links werd prima afgerond door Tim vd Werf. Voetballend waren de gasten uit Sneek de eerste helft de bovenliggende partij. Op een aantal kleine kansjes na kwam sc Bolsward niet in het spel voor. De thuisclub leek de schade tot de rust beperkt te kunnen houden maar door een misverstand tussen de doelman en de achterhoede van sc Bolsward kon Tim vd Werf in de 44ste minuut de 0-2 aantekenen.

Door Ferdinand Zijlstra en Dennis Hendriks te brengen waren de bedoelingen van de thuisclub duidelijk. En wat de 1ste helft niet lukte gebeurde de 2de helft sc Bolsward kwam aan voetballen toe en nam het initiatief over. In de 60ste minuut resulteerde dit in de aansluitingstreffer. Een vrije trap genomen door Marco Nieuwenhuis werd feilloos ingekopt door Bart Gietema. Nog geen 15 minuten later was het diezelfde Bart Gietema die profiteerde van een misverstand in de verdediging van Waterpoortboys en de gelijkmaker liet aantekenen. Dit zou het sein moeten zijn om vol voor de winst te gaan spelen. Maar het tegendeel gebeurde de angst om te verliezen sloeg weer toe waardoor Waterpoortboys het initiatief kon overnemen. In de slot minuten van de wedstrijd kregen de gasten een penalty die werd benut door de inmiddels wat te zware Robert Minks.

Met geloof in eigen kunnen, de wil om te winnen en veel inzet moet het mogelijk zijn dat deze prachtige selectie de negatieve spiraal weet om te buigen in een mooi slot van deze competitie.