Sc Bolsward heeft vrede met gelijkspel    “Beter half ei dan lege dop”

Tonego 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

7 maart 2015 14:45

Spinder, R.N.

Na het sneue verlies van vorige week tegen Joure wordt het langzamerhand de hoogste tijd punten te verzamelen. Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Tonego op het programma; de uitwedstrijd tegen een toen ook niet geweldig spelend Tonego werd met 3 – 5 verloren.

Bolsward komt door blessures en een schorsing met een op diverse plaatsen gewijzigd team in het veld en begint weinig overtuigend aan de wedstrijd. Behoudens een paar kansjes vanuit hoekschoppen (aan weerskanten) speelt het duel zich af op het middenveld. Het doelpunt dat Tonego na een kwartier weet te scoren komt dan ook uit de lucht vallen. De Bolsward-goalie (die overigens een goede wedstrijd keept) talmt om de op hem teruggespeelde bal weer in het spel te brengen en laat zich deze ontfutselen door een toegesnelde Tonego-aanvaller 0 – 1. Bolsward laat zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan en probeert het initiatief naar zich toe te trekken. Daar waar de aanvallende acties van Bolsward (veelal door het centrum) smoren op/in de verdediging van Tonego , blijft Tonego met zijn switchende aanvallers gevaarlijk. De Bolsward-achterhoede met Jesmer Kuiper (voor de geschorste Martijn Bosklopper) weert zich goed en kan het gevaar redelijk beteugelen.

Na de pauze trekt Bolsward het initiatief meteen naar zich toe en weet men elkaar beter te vinden. In de 49e minuut levert dit een veelbelovende aanval over rechts op die een beter lot had verdiend. Bolsward blijft aandringen en in de 56e minuut is het Thijs Strikwerda die de Tonego-verdediging te snel af is en de keeper geen kans geeft 1 – 1. Bolsward ruikt dat er meer te halen is en de wedstrijd speelt zich in deze fase voornamelijk af op één speelhelft. Als i n de 66e minuut Bart Gietema in scoringspositie in het strafschopgebied onderuit wordt getrokken maakt scheidsrechter Spinder geen vrienden in Bolsward door daar niet voor te fluiten. In plaats van een pengel en rood volgt geel voor een hiertegen protesterende (en dus niet zo handige) Bolsward speler. Nadat Alexander Wiersma in de 72e minuut de lat nog weet te raken heeft Bolsward het meeste kruid verschoten en komt Tonego steeds vaker tot gevaarlijke tegenaanvallen. Ook met het inbrengen van Ferdinand Zijlstra en Jildert de Boer (voor de twee Strikwerda’s) kan het tij niet worden gekeerd. Met de ervaring van vorige week wordt het de laatste minuten toch weer billen knijpen. Een driepunter zou mooi zijn geweest, maar deze puntendeling geeft wel de juiste verhouding weer.

Zaterdag 14 maart ’15 staat de volgende thuiswedstrijd SVM (Marknesse) op het programma.