SC Bolsward - SVM Marknesse 2 - 2, na spectaculaire 2e helft

Scheidsrechter

Vinke, D.

Accommodatie

Onbekend

Na een gezapige 1e helft stond er een 0 - 1 stand op het scorebord. Een vrije trap op zo'n 25 meter van de goal bleek in de 14e minuut net iets te veel voor goalie Nieuwenhuis.

De tweede helft was nog geen 5 minuten oud of SVM leek met het tweede doelpunt de thuisclub de genadeklap toe te dienen. Vijf minuten later echter zorgde Ferdi Zijlstra (net ingevallen) met een strakke bal voor de aansluitingstreffer. Deze goal zorgde voor een opwindende wending van de wedstrijd. Het was de thuisclub die het spel naar zich toe trok. In de 68e minuut zorgde een vrije trap op de rand van het strafgebied voor zoveel verwarring in de achterhoede van SVM dat een verdediger in eigen doel schoot.

Het wachten was op de beslissende goal  van SC Bolsward. Het liep even anders. Bij een uitval van SVM zag de scheidsrechter in een overtreding van Jelmer de Vries  in het strafschopgebied een overtreding.  Niet alleen de Vries werd daarop uit het veld gestuurd, er wachtte ook nog een penalty. Die werd echter door keeper Nieuwenhuis uit de hoek getikt. De laatste 10 minuten verliepen hectisch , maar er werd niet meer gescoord. Op basis van de 2e helft kreeg SC Bolsward  wellicht iets te weinig.