Basis:

Davey, Lucas Bijlsma, Yordi, Gijs, Sterre, Simon, Jimte, Auke Jan, Thomas, Daan en Sander.

Wissel:

Jesse en Mathieu.

45’ Yordi er uit en Jesse er in.

45’ Simon er uit en Mathieu er in.

SC Bolsward D1 ( SCB D1 ) had de afgelopen week zes geblesseerden en/of ziek. En dus werd er door deze zes spelers ook niet of nauwelijks getraind. Ondanks alles had SCB D1 net dertien spelers die konden voetballen. Het was de laatste wedstrijd voor de winterstop. Deze keer moest SCB D1 het voor de tweede keer opnemen tegen GAVC D1.

De aftrap was precies om 09:00 uur. SCB D1 moest al vrij snel de bal inleveren bij GAVC D1.

En als dat al niet genoeg was. In de 5 de minuut van de wedstrijd soleerde een speler van GAVC D1 over links langs alle verdedigers. En tikte de bal heel simpel langs de keeper. 0 – 1.

Dat stond even niet in de planning. Maar goed. Er waren nog 55 minuten te spelen. Er moest hard worden gewerkt wilde SCB D1 de stand weer rechttrekken. GAVC D1 liet dit niet toe. Ze waren groter en sterker. En voetbalden ook beter.

Dit resulteerde in de 10 de minuut naar een tweede doelpunt voor GAVC D1. Wederom een solo over links. Maar nu werd de bal teruggespeeld naar een vrijstaande speler. En die tikte de bal simpel in het doel. 0 – 2.

Gaande de eerste helft probeerde SCB D1 een paar kansjes te creëren. Maar heel dicht bij het doel van GAVC D1 kwam SCB D1 niet. En zo verliep verder de gehele eerste helft.

In de 25 ste minuut speelden GAVC D1 de bal via het middenveld naar de voorhoede. Daar stond een speler helemaal vrij. Hij schoot van afstand op het doel. En passeerde de keeper. 0 – 3.

Na de aftrap ging het nog even op en neer. Toen was het rust.

Eerst een bekertje ranja. En toen een goeie duidelijke speech van de trainer. Alles wat de trainer zei moesten de spelers goed oppakken. Iedereen was het daar ook over eens. En met opgeheven hoofd kwam SCB D1 uit de kleedbox.

GAVC D1 had de aftrap. Gelijk werd er naar voren gespeeld. Maar deze keer had SCB D1 wel een antwoord. Ze pakten wat vaker de bal af. En het spel ging heel lang op en neer. Waarbij moet worden gezegd dat GAVC D1 de bovenliggende partij was.

Uiteindelijk scoorde GAVC D1 nog één keer in de 55 ste minuut. Via een corner werd een afvallende bal ingetikt. 0 – 4.

Dit was tevens de eindstand.

Zo. Nu eerst winterstop. Het schema voor de komende weken komt nog.

Maar na de winterstop ….…

Zaterdag 7 maart spelen we de dertiende competitiewedstrijd thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen D1. Aanvang van deze wedstrijd is 9:00 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/)

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Ook kunt u berichten sturen naar Twitter #BolswardD1.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.