Basis:

Davey, Lucas Bijlsma, Yordi, Gijs, Sterre, Simon, Jimte, Auke Jan, Thomas, Jesse en Sander.

Wissel:

Daan.

25’ Lucas er uit en Daan er in.

45’ Jimte er uit en Lucas er in.

SC Bolsward D1 ( SCB D1 ) heeft tegen Zeerobben D1 ( Zee D1 ) de thuiswedstrijd met 1 – 1 gelijkgespeeld. Er was deze zaterdag alles aan gelegen om minimaal 1 punt mee naar Bolsward te nemen. De wedstrijd begon om 8:45 uur.

Nadat Zee D1 de toss had gewonnen besloot de scheidsrechter om Zee D1 de aftrap te laten nemen. Het kiezen van welke helft van het veld men wou voetballen werd maar overgeslagen. Beetje vreemd. Later bleek dat de scheidsrechter nog wat gekke beslissingen zou nemen.

In de eerste helft van de wedstrijd waren de teams flink aan elkaar gewaagd. Zee D1 had een paar hele grote jongens in het team. Op een één of andere manier zijn die in Bolsward niet te vinden. De spelers van SCB D1 waren dan wel een kop kleiner maar het voetballen ging beter. Zowel over links als over rechts kreeg SCB D1 enkele goeie kansen. Met leuke combinaties op het middenveld probeerde SCB D1 de bal naar het doel van de tegenpartij te brengen. Helaas kwam elke keer de laatste pass niet goed aan. En als deze wel goed was dan schoot men de bal recht op de keeper. Hierdoor kreeg Zee D1 steeds balbezit. En probeerde via de buitenkanten aan te vallen. Gelukkig stond er een gedegen achterhoede met keeper om alle ballen te keren.

Aan het einde van de eerste helft kreeg SCB twee grote kansen om te scoren. Één keer een solo van Gijs. Vanaf de middellijn passeerde hij diverse tegenstanders. Alleen het laatste schot op doel was iets te zacht. De tweede kans was een voorzet uit een vrije trap van Auke Jan. Jesse kwam net een teenlengte te kort om de bal er in te tikken.

Door een blessure aan de voet werd in de 25 ste minuut gewisseld. Lucas er uit en Daan er in.

In de rust probeerde niet alleen de leiding maar ook de spelers om de positieve punten te benadrukken. Uiteraard werden de minder goede punten ook even geëvalueerd. Alle spelers wilden zo snel als mogelijk weer beginnen aan de tweede helft.

SCB D1 had de aftrap voor de tweede helft van de wedstrijd. En gelijk daarop volgden diverse aanvallen. Helaas kwam SCB D1 niet verder dan het zestienmetergebied. Ook ZeeD1 kreeg veel mogelijkheden om een doelpunt te maken. Je kunt met recht zeggen dat het een gelijkopgaande wedstrijd was. Al was SCB D1 de tweede helft iets minder dan de eerste helft.

In de 45 ste minuut moest Jimte het veld geblesseerd verlaten. Maar Lucas was inmiddels hersteld. Hij kwam er weer in.

SCB D1 probeerde met man en macht om een doelpunt te maken.

In de 55 ste minuut kreeg Zee D1 een corner. De bal kwam voor het doel en werd niet goed weggewerkt. Hierdoor rolde de bal op de grond. Er werd geprobeerd om hem weg te schieten. Ook dat mislukte. En hierdoor tikte een speler van Zee D1 de bal uiteindelijk in het doel. En rommelig doelpunt maar het stond wel 1 – 0.

Gelijk na de aftrap floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. …. Dacht hij. Alles wat aan publiek aan de lijn stond van SCB D1 kwam in de benen en vertelden de scheidsrechter dat er minstens nog 5 minuten waren te voetballen. …… Ohhh ja. Sorry. We moeten nog 5 minuten. Aldus de scheidsrechter. En daar gingen we weer.

In deze 5 minuten nam SCB D1 veel risico’s. Hierdoor kreeg ook Zee D1 mogelijkheden om te scoren. Als laatst werd de bal over de achterlijn geschoten van Zee D1 door een speler van Zee D1. Een corner dus. Maar die kreeg SCB D1 niet. De scheidrechter floot voor de tweede keer voor het einde van de wedstrijd. Geen corner dus voor SCB D1. En geen punten.

Gezien de wedstrijd was een 0 – 0 wedstrijd. Één punt was verdient geweest.

Zaterdag 13 december spelen we de twaalfde competitiewedstrijd thuis tegen GAVC D1. Aanvang van deze wedstrijd is 9:00 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/)

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Ook kunt u berichten sturen naar Twitter #BolswardD1.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.