Koper, C

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Workum liet vanmiddag zien over de best voetballende ploeg van de 3de klasse te beschikken. De overwinning 0-1 voor de gasten was over de hele wedstrijd genomen dan ook terecht. Toch had de thuisploeg in het laatste kwart van de wedstrijd een punt veilig kunnen stellen.

Sc Bolsward startte vanmiddag in de opstelling die vorige week 3 punten opleverde tegen de nummer twee van de competitie, DWP. De eerste helft domineerde Workum met snel positie spel zonder echt gevaarlijk te worden. De snelle en behendige spits Rein Attema had niks in te brengen tegen wederom een prima spelende Martijn Bosklopper. Wat vorige week wel lukte namelijk het snel bereiken van de beide spitsen Jildert de Boer en Thijs Striwerda wilde vanmiddag maar niet slagen. In de 2de helft werd het tempo door Workum nog verder opgeschroefd. Dit leverde enkele kansen op maar gescoord werd er niet. Sc Bolsward kon de nul vasthouden door prima compact spel van middenveld en achterhoede, uitstekend geleid door laatste man Age Gietema. Tot de vijfenzestigste minuut leek er geen vuiltje aan de lucht en leek Sc Bolsward af te stevenen op minimaal een gelijkspel. Een overtreding net buiten het strafschopgebied levert Workum een vrije trap op. Wat vorige week uiteindelijk geen schade veroorzaakte deed dat vanmiddag wel. Aanvoerder Jelmer Jellesma kon de bal simpel langs de muur in de hoek schieten waar, de overigens verder prima keepende, Arnvin Wiegersma had moeten staan.

Trainer Hylke Schrale greep in en bracht Dennis Hendriks en Marco Nieuwenhuis voor het leeg gespeelde talent Alexander Wiersma en spits Thijs Strikwerda. De wedstrijd kantelde en Sc Bolsward kreeg kansen op de 1-1. De beste kans kreeg Bart Gietema in de extra tijd toen hij de bal uit een voorzet vrij kon inkoppen.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen Delfstrahuizen.