Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

29 november 2014 14:30

Kuiper, B

Opstelling SC Bolsward 1

Na de kansloze nederlaag van vorige week tegen koploper Nijland stond voor zaterdag de wedstrijd tegen DWP, de nummer twee op de ranglijst, op het programma.

Bolsward hanteert in deze wedstrijd een andere speelwijze (4-4-2) die zo zal aan het eind van de middag blijken zijn vruchten afwerpt. Met Thys Strikwerda en Jildert de Boer als spitsen en Bart Gietema met WillemJan Postma, Osman Bozkurt en Alexander Wiersma in de linie daarachter en de verdediging met  Redmar Strikerwerda,  Age Gietema, Martijn Bosklopper en Seakle Witteveen met als sluitstuk keeper Arnvin Wiegersma.

Het is aanvankelijk even wennen en ook in deze wedstrijd komt  Bolsward al weer snel op achterstand. Als in de 6e minuut de (te) veel fluitende scheidsrechter van Hell DWP een vrije trap toekent op ongeveer 20 meter van het doel; de opgestelde muur en keeper kunnen niet verhinderen dat de DWP-aanvoerder scoort 1 - 0. Cruciaal is vervolgens het door DWP missen van een kans voor open doel na mistasten van de achterhoede. De ingeschoten bal komt via handen keeper en paal terug in het veld voor de voeten van van een DWP aanvaller die er in slaagt de bal naast het lege doel te schieten.

Bij de eerstvolgende tegenaanval wordt Thys in de diepte aangespeeld en via Bart en Jildert komt de bal bij WillemJan die de gelijkmaker scoort 1 - 1. Hierna werpt  Bolsward de schroom van zich af en groeit in de wedstrijd. Er ontstaat een levendig duel tussen aan elkaar gewaagde ploegen met aan weerskanten mogelijkheden. In de 35e minuut is het raak voor Bolsward als Jildert door Redmar de diepte wordt ingestuurd en de keeper van DWP het nakijken geeft 1 - 2. Een stand waarmee de rust wordt gehaald. Na de thee gaat DWP meer druk uitoefenen maar Bolsward staat goed en strijd voor iedere meter, heerst op het middenveld en de achterhoede geeft weinig weg. DWP komt niet tot uitgespeelde kansen en laat steeds meer ruimte voor de aanvallende acties van Bolsward waar Thys en Jildert de DWP-achterhoede het moeilijk maken en steeds meer kansen ontstaan. In de 75e minuut is het Jildert die na een sublieme actie, het halve veld overstekend, een drietal verdedigers in de luren legt en vervolgens de keeper van DWP het nakijken geeft. Daarna speelt Bolsward een gewonnen wedstrijd.

De winst is meer dan drie punten; een strijdend team met de wil te winnen en dat met opgeheven hoofd het veld verlaat geeft vertrouwen en de toeschouwer die is vermaakt met attractief voetbal.

Zaterdag 6 december speelt Sc Bolsward thuis tegen Workum.