Basis:

Davey, Lucas Bijlsma, Lucas Faber, Gijs, Sterre, Simon, Jimte, Daan, Thomas, Jesse en Sander.

Wissel:

Mathieu, Auke Jan en Yordi.

20’ Jimte er uit en Auke Jan er in.

30’  Lucas Faber er uit en Mathieu er in.

30’ Daan er uit en Yordi er in.

50’ Sterre er ui en Jimte er in

50’ Simon er uit en Daan er in.

SC Bolsward D1 ( SCB D1 ) speelde  de laatste wedstrijd van de eerste cyclus tegen MKV’29 D1 (  MKV D1 ). Het was heel erg koud in Leeuwarden. Maar met 14 fitte spelers moest het vandaag gaan gebeuren.

De scheidsrechter kwam niet opdagen. Maar de leider van MKV D1 nam de fluit en een bal mee en om 9:00 uur gingen we los. Het was heel lang een gelijk opgaande strijd. Veel kansen voor MKV D1 gingen gelukkig net naast en over. Of de keeper van SCB D1 hield ze tegen. Er was veel onrust in het spel van SCB D1. De passes kwamen niet aan en er werden veel ballen gemist.

In de 20 ste minuut kwam er een voorzet voor het doel van SCB D1. Niemand reageerde toen de bal stil op de grond lag. Tot er een speler van MKV D1 de bal in het doel tikte. 1 – 0.

Daar stonden alle spelers van SCB D1 een beetje ongelukkig van te kijken. Een achterstand was niet zo gek. Maar van de nummer laatst in deze competitie wel. Dit mocht niet gebeuren.

Jimte ging er uit en Auke Jan kwam er in.

Langzaam kwam SCB D1 een beetje beter in het spel. Met iets meer zelfvertrouwen kwamen er steeds meer kansen. De corners werden net niet benut.

In de 28 ste minuut gaf Auke Jan een strakke pass vanuit het midden naar Jesse. Jesse nam de bal goed mee en tikte de bal langs de keeper. Prima goal. 1 – 1.

Na de aftrap ging SCB D1 gelijk door. Schoten op het doel gingen er niet in.

Vlak voor rust, in de 30 ste minuut, was er weer een aanval voor SCB D1. De bal ging er net niet in. Maar plots liet de keeper de bal uit de handen glippen. En een zeerattente Jesse tikte de bal in het doel. 1 – 2.

SCB D1 ging zo toch nog met een voorsprong de rust in. Een beetje geruststellend.

Door het laatste doelpunt was er iets meer stemming dan vorige week in de rust. Toch was er best wel veel om uit te leggen door de leiding. Er moest meer rust in het spel worden gebracht. En de kansen er in schieten. Lucas Faber ging met een pijnlijke hak er uit, En Mathieu kwam er voor hem in. Ook Daan ging er uit en Yordi kwam er in.

De scheidsrechter floot voor de start van de tweede helft.

SCB D1 kreeg  na 2 minuten voetballen de bal. MKV D1 lette niet goed op en prutste de bal niet ver genoeg van  het doel. Gijs bedacht zich niet en schoot met een goed gemikt schot de bal achter de keeper in het doel. 1 – 3.

Even wat meer lucht. 2 doelpunten voorsprong gaf een ieder een beter gevoel. Je zou denken dat SCB D1 door ging. Maar niets was minder waar. MKV D1 pakte alles aan om de bal te veroveren. Er volgden verschillende mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen.

En in de 40 ste minuut gebeurde het dan. De bal kwam weer voor het doel. En alle spelers van SCB D1 stonden elkaar aan te kijken. In een scrimmage rolde de bal over de doellijn. 2 – 3.

Daarna gebeurde er niet veel. Eigenlijk was de wedstrijd gespeeld. Beide teams kregen nog wat kleine kansjes.

Toen plots in de 55 ste minuut Auke Jan de bal van 20 meter de bal snoei hard in het doel schoot. 2 – 4.

Gelijk na de aftrap stootte SCB D1 nog maar een keer door. In de 57 ste minuut kreeg Jesse de bal. Hij soleerde door de achterhoede en maakte zijn derde doelpunt. 2 – 5.

De aftrap was nog maar net geweest en Auke Jan kreeg een terugvallende bal op het middelveld. Hij stond alleen. Maar dat gaf niets. In een solo kwam hij voor de keeper en tikte de bal er beheerst langs. 2 – 6.

Nog één keer de aftrap en toen floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Wel veel doelpunten. Maar het kwam allemaal een beetje laat op gang.

De helft van de competitie zit er op. 10 wedstrijden met 13 punten. Een leuke middenmoter.

Zaterdag 06 december spelen we de elfde competitiewedstrijd uit tegen Zeerobben D1. Aanvang van deze wedstrijd is 8:45 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/)

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Ook kunt u berichten sturen naar Twitter #BolswardD1.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.