Basis:

Davey, Daan, Lucas Bijlsma, Gijs, Sterre, Simon, Jimte, Auke Jan, Thomas, Jesse, Yordi.

Wissel:

Mathieu, Lucas Faber.

25’ Sterre er uit en Mathieu er in.

45’ Jimte er uit en Lucas Faber er in.

55’ Yordi er uit en Sterre er in.

Dit weekeind was er een inhaalprogramma.  SC Bolsward D1 ( SCB D1 ) moest de wedstrijd inhalen in Berlikum, tegen SC Berlikum D1 ( Ber D1 ).

Het was regenachtig. Maar desondanks gingen de heren een goede warming-up doen. Er zijn wat aanpassingen gedaan om de warming-up te optimaliseren. Aangepast aan de spelersgroep.

Na het handje schudden van de aanvoerders en de grensrechters ging het los. Enkele bijzondere aanpassingen in de opstelling en het systeem pakte SCB D1 goed op. De eerste 5 minuten werd er gevoetbald op de helft van de tegenstander Ber D1. Er was veel strijd.

In de 5 de minuut maakte SCB D1 een fout op het middenveld. Één speler van Ber D1 was de beste speler van Ber D1. Hij kreeg de bal. Schoot van afstand en hop een doelpunt. 1 – 0.

De spelers pepten elkaar op. Je zag dit ook na de aftrap. De wedstrijd duurde nog lang. Wederom werd er veel gespeeld op de helft van Ber D1. De plaagstootjes van Ber D1 werden goed opgevangen door de achterhoede en de keeper van SCB D1.

In de 25 ste minuut moest de licht geblesseerde Sterre worden gewisseld voor Mathieu.

Er werd veel strijd geleverd. En alle spelers van SCB D1 hadden goede moed. Maar het bleef tot aan de rust 1 – 0 voor Ber D1.

Na een lange wandeling kwamen we weer in de kleedbox. Er stonden precies 11 bekertjes ranja klaar. Gelukkig wou Davey niets en Sterre had zelf wat drinken bij zich.

Er werden enkele momenten van de eerste helft besproken. Wat goed ging. Maar ook wat er niet helemaal goed ging. Alle linies werden goed doorgenomen door de trainer.

In het begin van de tweede helft ging het heen en weer. Ber D1 had de laatste wedstrijden een mindere tweede helft gespeeld. En wou hier alles aan doen om dit te verbeteren. Daarentegen moest SCB D1 een achterstand wegwerken. En dit lukte.

In de 35 ste minuut kreeg SCB D1 een aanval over rechts. Een schot werd tegengehouden. En de bal schoot in de kluts hoog de lucht in. Allen keken omhoog. Enkelen bewogen in de richting waar de bal de grond zou raken. Daar was ook de zeer attente Yordi die uiteindelijk de bal in het doel tikte. 1 – 1. Veel gejuich en op dat moment een terechte stand.

Gelijk na de aftrap wou SCB D1 doorstomen. Want als je wilt winnen moest er in ieder geval nog één doelpuntje bij. Ber D1 kreeg hierdoor ook mogelijkheden. Maar deed hier niets mee.

In de 45 ste minuut werd Jimte gewisseld voor Lucas Faber.

Het spel verharde een beetje. En de scheidsrechter moest alle zeilen bij zetten om alles in goede banen te leiden. De druk was groot op het doel van Ber D1.

En in de 55 ste minuut gaf Thomas een splijtende pass op Mathieu. De verdedigers van Ber D1 probeerden hem tegen te houden. Mathieu soleerde er door heen en tikte de bal langs de keeper. 1 – 2. De meegekomen ouders sprongen, juichten en waren door het dolle heen.

De realiteit was dat er nog 5 minuten moesten worden gevoetbald.

Yordi kreeg in de 55 ste minuut nog een publiekswissel. Sterre kwam er weer in.

Ber D1 kreeg nog een hele grote kans. Maar daar stond de tijger van SCB D1 in het doel. Met een katachtige beweging kon hij nog net de bal met de vingertoppen langs het doel tikken. Uit de corner gebeurde niets. En de scheidrechter floot voor het einde van de wedstrijd. Eindstand was 1 – 2. Een verdiende overwinning voor SCB 1.

Zaterdag 22 november spelen we de negende competitiewedstrijd thuis tegen Makkum D1. Aanvang van deze wedstrijd is 9:00 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/)

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Ook kunt u berichten sturen naar Twitter #BolswardD1.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.