Basis:

Davey, Lucas Bijlsma, Lucas Faber, Gijs, Sterre, Simon, Jimte, Auke Jan, Thomas, Jesse en Yordi.

Wissel:

Mathieu, Daan en Sander.

20’ Auke Jan er uit en Daan er in.

20’ Jesse er uit en Mathieu er in.

30’ Sterre er uit en Jesse er in.

30’ Lucas Faber er uit en Sander er in.

40’ Gijs er ui en Auke Jan er in

45’ Simon er uit en Sterre er in.

45’ Jimte er uit en Lucas Faber er in.

SC Bolsward D1 ( SCB D1 ) moest dit seizoen voor de tweede keer tegen Makkum D1 ( MAK D1 ). In de bekercompetitie werd er verloren met 3 – 5. Er moest dus een vlekje worden weggewerkt.

De warming-up verliep moeizaam. Veel gepraat en dus niet echt met voetbal bezig. Misschien al een klein voorteken voor de rest van deze voetbalochtend.

Even na 9:00 uur nam SCB D1 de aftrap. De bal werd een aantal keren aangeraakt. Uiteindelijk kwam de bal bij de voorhoedespelers. Helaas ging de bal over de achterlijn. MAK D1 zette verschillende aanvallen op. SCB D1 was door deze druk de onderliggende partij.

En in de 4 de minuut resulteerde dit in een doelpunt voor MAK D1. De bal werd voorgeschoten. SCB D1 probeerde de bal weg te werken Maar niet vergenoeg. Een speler van MAK D1 tikte de bal in het doel. 0 – 1.

Na dit doelpunt was het aanval op aanval van MAK D1.  In deze fase van de wedstrijd kwam SCB D1 er niet aan te pas. Veel ballen gingen verkeerd. Ook veel duels gingen verloren. Niet fel genoeg. SCB D1 was steeds te laat bij de bal.

In de 20 ste minuut twee wissel bij SCB D1. Auke Jan en Jesse er uit. En Daan en Mathieu er in.

Helaas gaf dit niet het gewenste resultaat. SCB D1 kwam niet in de wedstrijd. MAK D1 kwam regelmatig voor het doel van SCB D1 maar het bleef tot de rust 0 – 1.

Even bijkomen van al die tegenaanvallen was een opmerking in de kleedbox. Verder was het heel, heel stil. Niemand had de behoefte om iets te zeggen over de wedstrijd. Uiteraard werd door de leiding het een en ander uitgelegd en verteld. En wederom 2 wissels. Sterre en Lucas Faber er uit. En Jesse en Sander er in.

Na rust mocht MAK D1 aftrappen. Alle spelers van SCB D1 verwachtten dat de bal terug werd gespeeld en sprintten dus met z’n allen naar voren. Maar niets was minder waar. MAK D1 ging gelijk naar voren en kreeg hierdoor een goede doelpoging. Gelukkig ging de bal net naast. Doordat er niet voldoen werd vrijgelopen kon de keeper de doeltrappen niet kwijt. Hij schoot dan maar zo ver als mogelijk de bal het veld in. Het gevolg was dat MAK D1 de bal snel in bezit kreeg. En er volgden een reeks van aanvallen.

In de 40 ste minuut werd Gijs gewisseld voor Auke Jan. Hierdoor kwam er tijdelijk iets meer druk naar voren. SCB D1 kreeg wat kleine kansen.

In de 45 ste minuut nog maar weer twee wissels. Simon en Jimte er uit. En Lucas Faber en Sterre er in. We bleven druk houden. Enkele corners die er net niet ingingen.

MAK D1 zette een tandje er bij. SCB D1 liet dit toe. Hierdoor ontstond er een regen van aanvallen op het doel van SCB D1.

Vaak kon de keeper de bal keren. Maar in de 55 ste minuut kreeg een middenveldspeler van MAK D1 de bal. Hij soleerde door de achterhoede en tikte de bal in het doel. 0 – 2.

De koppies gingen nu naar beneden. Het lukte deze ochtend niet om de stand te wijzigen. Het bleef bij de eindstand 0 – 2.

Normaal worden de ouders/verzorgers en het publiek bedankt voor het komen ondersteunen van de spelers. Maar zelfs dit schoot er helemaal bij in. Dan maar langs deze weg. Allemaal bedankt en tot een volgende keer.

Zaterdag 29 november spelen we de tiende competitiewedstrijd uit tegen MKV’29 D1. Aanvang van deze wedstrijd is 9:00 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/)

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Ook kunt u berichten sturen naar Twitter #BolswardD1.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.