...
50'

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 09

15 november 2014 9:00

De hele week ging het gesprek nergens anders meer over dan over mogelijk de laatste stadsderby in Bolsward. Alleen dit was al genoeg motivatie om vandaag te vlammen. Plus dat we bij winst nog een heel klein beetje zicht zouden houden op het kampioenschap. De mannen begonnen dan ook goed aan de wedstrijd met een licht veldoverwicht maar zonder echte kansen. Wel werd duidelijk dat RES in de tegenaanvallen heel gevaarlijk was. In de 15 minuut scoorde RES dan ook uit een supersnelle tegenaanval. Dit was het teken om er nog een schepje bovenop te doen. Uit een prachtige  combinatie over wel 5 schijven was het Lucas Bangma die de op dat moment terrechte 1-1 binnenschoot. Hierna zakte het allemaal een beetje in en kreeg RES de overhand. Vlak voor de rust scoorden  ze uit een corner en niet veel later nog een keer. Ruststand 3-1.

Na de rust gingen de mannen onder fanatiek aanmoedigen van de toeschouwers langs de kant op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar het lukte allemaal net niet en de mannen van RES waren zo leek het meer gebrand om te winnen dan wij. Het geloof in een goede afloop werd per minuut minder wat RES de mogelijkheid gaf nog twee keer te scoren. Al met al niet een uitslag om trots op te zijn, maar wel weer keihard gewerkt. RES was vandaag gewoon beter.