Basis:

Davey, Daan, Lucas Bijlsma, Sander, Sterre, Simon, Jimte, Auke Jan, Thomas, Jesse, Mathieu,

Wissel:

Lucas Faber.

55’ Auke Jan er uit en Lucas Faber er in.

Omdat er enkele spelers ziek waren moest de basisopstelling wederom worden gewijzigd. SC Bolsward D1 ( SCB D1 ) kon de afgelopen 3 wedstrijden niet één keer met een volledig D1 team beginnen. Deze week moest Lucas Bijlsma van SCB D2 het team van SCB D1 versterken. Hij begon zelfs in de basis.

Precies om 9:00 uur startte de wedstrijd SCB D1 tegen Drachtster Boys D2 ( DRB D2 ). Van beide kanten werd er gelijk druk gezet. SCB D1 had de beter kansen. Hele goede mogelijkheden zelfs om doelpunten te maken. Net niet dus.

In de 15 de minuut kreeg de linksvoor van DRB D2 de bal en soleerde naar het doel. Hij tikte de 1 – 0 binnen.

Er werd niet goed gevoetbald maar zowel DRB D2 als SCB D1 kregen genoeg kansen om te scoren. Alles ging naast, over of werd tegengehouden door de keepers.

Vlak voor rust, in de 27 ste minuut, dacht een speler van DRB D2 om maar eens een afstandschot te schieten. En pardoes ging deze bal er in. 2 – 0.

De spelers waren erg onrustig in de rust. Veel heen en weer geloop met de te warme thee. Het leek alsof ze niet goed met de wedstrijd bezig waren. Uiteraard probeerde de teamleiding hier verandering in te brengen. En dat lukte ook. De neuzen stonden aan het einde van de rust weer dezelfde kant op.

Ook in het begin van de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Wederom geen goed voetbal maar wel weer opgelegde kansen voor SCB D1. De bal wilde er niet in.

Eigenlijk was dat ook het beeld van de gehele tweede helft.

Toen in de 50 ste minuut DRB D2 een vrije bal kreeg aan de linker kant, en de bal alles en iedereen voorbij ging, en heel langzaam het doel inrolde, was het gedaan. 3 – 0.

In de 55 ste minuut werd Lucas Faber nog ingebracht voor Auke Jan. Maar dat mocht niet meer baten. Het bleef bij 3 – 0.

Zaterdag 15 november spelen we de achtste competitiewedstrijd uit tegen Berlikum D1. Aanvang van deze wedstrijd is 9:00 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/)

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Ook kunt u berichten sturen naar Twitter #BolswardD1.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.