Datum

8 november 2014 11:15

Accommodatie

Onbekend

Vandaag op bezoek in het watersport dorp Akkrum, en waaien. De wind leek dwars over het veld te staan maar dat bleek toch net even iets anders te zijn. De vele toeschouwers probeerden een beetje luwte te vinden, rond het veld waar de mannen klaar stonden voor een mooie pot voetbal. Vandaag een van onze eigen keepers Jacco weer op doel.

De mannen stonden op scherp wat na anderhalve minuut al een prachtige goal opleverde. Een sublieme steekpass van Calvin zette Lucas JB alleen voor de keeper die er wel raad mee wist. Nog geen twee minuten later was Jesse attent en tikte beheerst de 0-2 binnen. Een droomstart en we gingen rustig door. Christiaan schoot een penalty strak binnen en strafte direct daarna geklungel in de verdediging van Akkrum af 0-4. Hierna scoorde Akkrum 2 keer, waarvan 1 in eigen doel dus binnen de 25 mintuten hadden de toeschouwers. of beter gezegd die stonden op te letten al 6 doelpunten gezien 1-5. De eerste helft werd afgesloten na een prima actie van Jelle die Calvin in staat stelde de ruststand op de borden te brengen als de scheidsrechter op tijd had afgefloten. Maar hij liet nog even doorspelen en in de blessure tijd van de eerste helft wist Akkrum nog 1 keer te scoren 2-6.

De tweede helft bleek wel dat de wind niet alleen maar dwars over het veld stond. Maar meer scheef over het veld. We werden door Akkrum en de wind helemaal in de hoek gedrukt. Waardoor Steven ons linksachter alles op zich af zag komen. Gelukkig leidde dit niet tot grote kansen en doelpunten. De paar keer dat we er wel uitkwamen stonden onze aanvallers buitenspel, hierdoor bleef het allemaal erg rommelig. Pas aan het eind van de tweede helft begonnen we weer wat te voetballen. Na een prachtige aanval door het midden, was Lucas Bijlsma niet egoistisch en lag de bal keurig breed op Lucas Bangma die de 7-2 binnen schoot. Een paar minuten later werd Lucas Bijlsma weer prima diep gestuurd door Cristiaan en nu rondde Lucas zelf resoluut af 2-8. Vlak voor tijd kreeg Akkrum nog een vrij trap op de 16
meter. De bal door de muur en langs Jacco dus een eindstand van 3-8.

Volgende week de topper en stadsderby tegen RES. Dus allemaal voordat we naar Sinterklaas gaan naar Sportpark het Bolwerk. We spelen om 11:45 op het RES-veld.