D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 09

1 november 2014 8:50

We moesten vandaag tegen de Leeuwarder Zwaluwen voetballen.  De omstandigheden waren lenteachtig dus aan het weer zou het vandaag niet liggen.

We hadden twee jongens van D3 mee om de selectie compleet te krijgen: Yoram
Elzinga en Sander Bootsma. We starten om 11.30 uur op het kunstgras. Dat speelt wat sneller dan waar wij normaal gesproken op voetballen. We gingen lekker fel van start want dat ontbrak er wel eens aan de laatste wedstrijden. Na 5 minuten ging Calvin  op de rechter kant goed door en gaf de bal op maat aan Lucas Bijlsma. Jammer genoeg tikte hij de bal net over.

Na 14 minuten kreeg onze tegenstander een te makkelijke gegeven vrijetrap op de punt van het stafschopgebied. Deze bal ging er mooi in maar was indirect. Deze bal had niet goedgekeurd mogen worden, maar helaas ook scheidsrechters maken wel eens fouten. Kwestie van snel vergeten en volle bak er weer tegen aan: 1-0.

We speelden na die goal goed voetbal met inzet en overleg. Het was wachten op de gelijk maker. Lucas Bangma werd aangespeeld en liep het strafschop gebied in en werd
hierbij omver geduwd: strafschop. We hadden gelukkig van te voren afgesproken wie wat ging nemen dus hier kon geen discussie ontstaan wie deze penalty ging nemen. Christiaan mocht 'm nemen. De keeper raakte de bal nog aan maar hij was hard en ging binnen: 1-1. We kregen over en weer nog een paar kleine kansjes maar de stand bleef 1-1; Rust.

In de pauze hebben we aangegeven om minder met de bal te gaan lopen en sneller (directer) te spelen. Zo zouden we meer ruimte voorin krijgen. De jongens hadden het begrepen en gingen er met frisse moed tegen aan. In de 35ste  minuut kregen we weer een corner. Deze werd afgeslagen en kwam op 21 meter voor de voeten van Almar. Almar wist hier wel raad mee en schoot prachtig in. Een beauty: 1-2. Na deze goal moesten we even flink aan de bak want Zwaluwen gaven gas bij. Onze achterhoede met Yoram en Ezra in het centrum, wisten van geen wijken. Ezra was op snelheid niet te kloppen.  Na 45 minuten kregen we een vrije trap op 28 meter. Christiaan nam 'm en met wat geluk viel deze bal ook binnen: 1-3.

Nu was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen en het hoofd erbij te houden. Dat deden de jongens na behoren. Alleen in de allerlaatste seconden van de wedstrijd kregen we nog een strafschop tegen: 2-3 eindstand. De jongens hebben goed gespeeld en blijven door dit resultaat in de top mee doen. Yoram en Sander nogmaals bedankt voor jullie inzet.

Ga zo door mannen!! Volgende week moeten we tegen Akkrum.