SDS wint in geflatteerd van SC Bolsward met 0-3.

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

1 november 2014 14:45

Klabbers, M.M.

Opstelling

Zaterdag stond de wedstrijd Sc Bolsward – SDS op het programma. Winst zou aanhaken bij de middenmoot betekenen terwijl bij verlies de zorgen gaan toenemen.  Het seizoen is nog lang en er kan nog van alles gebeuren, maar tot op heden is het spel dat  Sc Bolsward op de mat brengt onder de maat.  Ook in de wedstrijd tegen een  niet geweldig spelend SDS kon Sc Bolsward opnieuw niet overtuigen en ging uiteindelijk met 0 – 3 ten onder.

In het begin neemt SDS het initiatief, maar in het verloop van de wedstrijd zijn beide ploegen gelijkwaardig. Aan weerskanten stranden de aanvallende acties veelal door foutieve passes dan wel  door onbegrip. In de eerste helft moet keeper Arnvin Wiegersma zich één keer (6e minuut) strekken om een schot van afstand over de lat te tikken. Aan de andere kant dwingt  Jildert de Boer met een uitgekookte actie (25e minuut) de SDS-keeper tot ingrijpen.

In de tweede helft zien we aanvankelijk hetzelfde spelbeeld en lijkt het een typische 0 – 0 wedstrijd te worden. De 0 – 1 (53e minuut) komt min of meer  uit de lucht vallen als Jelmer Posthumus na een (half)afgeslagen aanval de uit positie gespeelde keeper passeert. Na deze achterstand zakt het spelpeil naar een bedroevend niveau.  ScBolsward  dringt aan en dat biedt SDS de ruimte voor tegenaanvallen. Als vervolgens uit een corner (68e minuut) de 0 – 2 valt (Hendrik de Jong) speelt ScBolsward een verloren wedstrijd. Bart Gietema had de spanning nog terug kunnen brengen als Jildert de Boer hem (79e minuut) in kansrijke positie aanspeelt. Dat het in blessuretijd nog 0 – 3 wordt is slechts van belang voor de statistiek.