Basis:

Davey, Daan, Gijs, Sander, Sterre, Simon, Jimte, Auke Jan,Thomas, Lucas, Mathieu,

Wissel:

Jesse.

30’ Lucas er uit en Jesse er in.

55’ Daan er uit en Lucas er in.

Een belangrijke wedstrijd, had de leiding van te voren aangegeven. Als we deze winnend konden afsluiten kond SC Bolsward D1 ( SCB D1 ) aansluiten bij de top 5. Waar ook de tegenstander SJO Dronrijp/Foarut D1 ( DF D1 ) één van was.

Het bleek al snel dat DF D1 een geduchte tegenstander was. En je zag dat de spelers van SCB D1 nogal opkeken tegen de grote jongens van DF D1. Je hoorde gelijk al een opmerking: ‘Wat krijgen die kinderen veel te eten.’ SCB D1 voetbalde voor het grootste deel op eigen helft. En kwamen er niet goed uit. Er werd niet overtuigend gevoetbald. Zelfs een beetje bang. Hierdoor kreeg DF D1 veel balbezit. En ook heel veel kansen. Gelukkig konden de spelers van SCB D1 het doel de eerste 15 minuten schoonhouden.

DF D1 had al veel corners gehad die niet goed gingen. Maar in de 15 de minuut kwam uit een corner de bal bij de eerste paal. Door het niet goed opletten van SCB D1 werd de bal in het doel gekopt. 0 – 1.

Ja, daar werd het niet beter van. SCB D1 ging achteruitvoetballen. Hierdoor bleef DF D1 aandringen. Enkele plaagstootjes van SCB D1 werden goed opgevangen door de grotere spelers van DF D1.

In de 29 ste minuut werd de bal met een afstandsschot over de, kansloze keeper van SCB D1, in het doel geschoten. 0 – 2.

Doordat de er enkele blessure behandelingen waren in de eerste helft, liet de scheidrechter vele minuten doorspelen. In de 30 ste minuut raakte Lucas geblesseerd aan zijn rug en werd hij vervanger door Jesse.

Vrij snel na de aftrap kreeg DF D1 de bal weer in bezit.  In de 30 ste minuut werd vanaf de 16 meter een schot, over de grond, op het doel van SCB D1 gedaan. De bal bleek makkelijk te keren. Maar niets was minder waar. Door de benen van de keeper kwam de bal toch in het doel terecht. 0 – 3.

Gelijk daarna floot de scheidrechter af voor rust.

In rustige maar duidelijke bewoording werd aangegeven wat er niet goed ging en hoe SCB D1 de tweede helft moest oppakken. Er moest wat gebeuren.

Toen allen weer op het veld stonden ging het mooie spelletje voetbal weer verder.

Je zag dat de koppies van de spelers van SCB D1 er toch iets anders opstonden. De wil om de bal te veroveren en te houden straalde er meer en meer vanaf. Door felheid en gedrevenheid kwam SCB D1 goed uit de startblokken van de tweede helft. Er werd hard gewerkt. Er kwamen enkele kansjes. Je zag dat ook de grote kerels van DF D1 een beetje schrokken. SCB D1 veroverde veel de bal. Maar helaas kon dit niet worden omgezet in doelpunten.

Eigenlijk was dit het beeld van de gehele tweede helft. Nog niet goed voetballend maar wel heel hard gewerkt. Een compliment aan de spelers zoals ze de tweede helft voetbalden en goed hadden geluisterd naar de leiding.

Zaterdag 8 november spelen we de zevende competitiewedstrijd uit tegen Drachtster Boys D2. Aanvang van deze wedstrijd is 9:00 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/)

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Ook kunt u berichten sturen naar Twitter #BolswardD1.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.