Scheidsrechter

Fokkens, H.

Accommodatie

Onbekend

Op een zwaar veld hield Tonego de ploeg uit Luttelgeest, terecht de 3 punten in eigen huis. Kijkend naar de uitslag 5-3 dan was het (weinige) publiek de winnaar deze middag.

De wedstrijd is amper begonnen of het staat al 1-1. In de 2de minuut is het spits Bart Blok die een fout op het middenveld afstraft en de 1-0 aantekent. In dezelfde minuut is het Thomas van Zuiden die de stand gelijktrekt door een terug speel bal handig, voordat de doelman erbij kan, binnen te tikken.

Gaandeweg de 1ste helft blijkt dat de thuisploeg niet alleen meer wil toont om te winnen maar ook beter om weet te gaan gaat met het zware veld. In de 23ste minuut vertaald zich dit in de 2-1 voorsprong. Na zwak verdedigen door sc Bolsward kan Frank Wentink de bal volledig vrijstaand, achter de verder prima keepende Arnvin Wiegersma koppen. Ondanks dat Tonego het betere van het spel heeft wordt de stand in de 33ste minuut weer gelijk getrokken. Een vrije trap genomen door Marco Nieuwenhuis wordt keurig binnen gekopt door Bart Gietema. Door zwak uitverdedigen in de 40ste minuut brengt spits Bart Blok de 3-2 en tevens ruststand op het score bord.

Heel kort in de 2de helft lijkt het erop dat de rollen keren. Sc Bolsward domineert wat dan ook vrij snel resulteert in een aantal kansen. In de 51ste minuut krijgt sc Bolsward een hoekschop die in eerste instantie goed wordt verwerkt door Tonego. Toch komt de bal uit de rebound voor de voeten van Bart Gietema die op zijn beurt de keeper van Tonego kansloos laat en de 3-3 aantekent. Het is vervolgens onbegrijpelijk knullig hoe sc Bolsward in de 52ste minuut door wederom Frank Wentink op achterstand wordt gezet. In de 84ste minuut is het dezelfde Frank Wentink die met zijn 3de doelpunt en hattrick de 5-3 maakt en de wedstrijd op slot gooit.

Soms is het ‘snel vergeten en volgende week beter’ oké. Maar dat kan ook te makkelijk zijn. Sc Bolsward (zat) kan veel-, veel beter en dat begint bij overtuiging en inzet. Lichtpunt deze middag is de uitstekende rentree van Jesmer Kuiper na een slepende knieblessure.