SC Bolsward (za) terechte winnaar in een matig duel tegen SC Joure

Joure SC 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

11 oktober 2014 14:45

Tuinen, A. van

In een niet hoogstaande wedstrijd, met overigens wel veel inzet, heeft SC Bolsward (za) de eerste 3 punten van het nieuwe voetbalseizoen kunnen bijschrijven.

Halverwege de wedstrijd kon de thuisclub , gezien de 3 – 0 voorsprong, met een gerust gevoel de thee nuttigen. Tegenstander SC Joure dacht daar anders over en had met nog een kleine 10 minuten te gaan de achterstand teruggebracht tot 3 – 2. Met veel kunst en vliegwerk kon SC Bolsward de kostbare voorsprong vasthouden.

Al na 5 minuten kon Bart Gietema de 1 – 0 aantekenen, na een attente onderschepping van Thomas van Zuiden. In de 30e minuut was het weer Bart Gietema , die uit een niet goed verwerkte corner de bal binnen prikte. Amper 5 minuten later was opnieuw Bart Gietema de gevierde man met een knappe kopbal, na een prachtige actie van Alexander Wiersma op de achterlijn, gevolgd door de afgemeten voorzet.

In de 63e minuut werd keeper Arnvin Wiegersma verrast door het gladde veld . Deze goal veroorzaakte al een beetje onrust bij de thuisclub en SC Joure trok het initiatief naar zich toe. De tweede goal in de 84e minuut was een logisch gevolg en toen werd het alle hens aan dek voor SC Bolsward. Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter klonk als een bevrijding.