Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

4 oktober 2014 14:30

Nijemcevic, R.

Opstelling SC Bolsward 1

Zaterdag stond  voor  Sc Bolsward ZA de derby tegen Mulier op het programma. Altijd een beladen wedstrijd maar ditmaal gezien de stand op de ranglijst in het bijzonder. Na de kater van  de afgelopen week (Bant 1 / 1 in laatste minuten) wilde men vandaag resultaat.

Mulier was er na de nederlaag van vorige week tegen SDS ook op gebrand iets recht te zetten. Voldoende ingrediënten voor een boeiende wedstrijd.   We zien twee gelijkwaardige teams waarbij Bolsward redelijk combinerend uit de startblokken komt. Aanvallend kan Bolsward echter geen  potten breken. Mulier krijgt na een kwartier de eerste kans als na een afgeslagen aanval van Bolsward de bal wordt verspeeld en Mulier de lange bal hanteert. De kans die ontstaat weet men niet te benutten. In het vervolg van de eerste helft elimineert Arnvin Wiegersma met goed ingrijpen een aantal aanvallen van  Mulier en vallen afstand schoten te noteren van Bart Gietema en Alexander Wiersma die de keeper van Mulier niet kunnen verontrusten.

In de Tweede helft zet Mulier een tandje bij en is in fysiek opzicht Bolsward de baas. Het spel wordt er in deze fase van de wedstrijd niet beter op.  Na ruim een uur spelen komt na balverlies van Bolsward op het middenveld de rechtsbuiten van Mulier in balbezit die de uit positie gespeelde Bolswarder-achterhoede weet te verschalken. Zijn voorzet bereikt Arjan Visser die Arnvin geen kans geeft en de score opent  (1-0). Bolsward lijkt even van slag maar weet toch weer grip op het spel te krijgen. Dit resulteert in de 80e  minuut in de gelijkmaker (1-1) als Alexander, na op het oog een doodlopende aanval,  zich van een tegenstander ontdoet en onbereikbaar voor de Mulier goalie scoort. In het resterende deel van de wedstrijd is Bolsward de bovenliggende partij, maar weet dit niet in de score tot uitdrukking te brengen. En winst zou gezien het verloop van de wedstrijd wel te veel van het goede zijn geweest. Het blijft nog even wachten op de eerste driepunter.

Volgende week speelt Sc Bolsward thuis tegen Sc Joure.