58'
...

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 09

4 oktober 2014 10:00

Onze gasten van vandaag hadden al een hele reis gehad, en om eerlijk te zijn hadden we deze wedstrijd liever uitgespeeld. Een dagje Terschelling had ons nl. wel wat geleken. Maar ja, dan maar voor de punten gaan. Dat het vandaag geen makkie zou worden hadden we al wel in de gaten omdat Terschelling D1 medekoploper was en nog niet had verloren.

Net als vorige week begonnen we weer scherp en speelden we goed voetbal. We speelden dan ook steeds op de helft van Terschelling. Na het missen van een penalty al vroeg in de wedstrijd was het in de 8e minuut wel raak. Uit een gevaarlijk corner van Cristiaan, was Jesse er als de kippen bij en tikte hij de 1-0 binnen. We bleven de overhand houden maar de eerste en beste uitval in de 13e minuut was meteen raak 1-1. Een klein tikje maar we lieten ons er niet door uit het veld slaan. De volgende counter was weer raak 1-2. Dit tikje kwam iets harder aan en de laatste minuten van de eerste helft waren dan ook niet om naar huis te schrijven.

Na een paar omzettingen in de rust gingen we vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker.
Hier hoefden we gelukkig niet lang op te wachten, na een prima pass van Lucas B. speelde Lucas J. B. zich prima vrij en schoot hij knap binnen. In de eerste helft ging bijna alles over links in de twee helft werd dat een stuk beter verdeeld. Na een goede voorzet van onze rechtsvoor Calvin, en een blundertje van de keeper van Terschelling was Lucas B. heel attent om de 3-2  binnen te tikken. Nu werd het een echte wedstrijd waarbij het spel op en neer golfde en de jongens vochten als leeuwen. In de 52e minuut was het weer Jesse die de bevrijdende 4-2 binnenschoot na een corner van Cristiaan. Dit was voor Terschelling nog meer het sein nog meer te gaan aanvallen. Toen in de 58e minuut de spits van Terschelling vrijbaan kreeg en de 4-3 maakte werd het nog even billenknijpen voor al de toeschouwers en de leider. Gelukkig werd er niet meer gescoord en werden de jongens beloond voor goed voetbal en keihard werken met 3 VETTE punten. Volgende week moeten we uit naar RES.