Vorige week even een off-day. Vandaag drie punten.

Spelersgroep ( zie ook foto ) bestond uit:

Davey, Mathieu, Lucas, Gijs, Sander, Sterre, Jesse, Jimte, Auke Jan, Thomas, Daan.

Simon en Yordi.

Afgelopen week werd er goed getraind. Na een kort gesprek over de wedstrijd tegen GAVC D1 stonden de neuzen weer naar dezelfde kant. Yordi was maandag ziek. En Simon moest woensdag verstek laten gaan omdat hij last had van zijn knie. Dit was dan ook de reden dat zij op de bank moesten starten. Beide waren nu wel fit.

In het begin van de eerste helft werd door SC Bolsward D1 ( SCB D1 ) veel op de helft van Sint Annaparochie D1 ( STA D1 ) gespeeld. Er was wel veel balverlies maar ook veel balbezit. Je zou zeggen dat dit een beetje tegenstrijdig is maar zo was het wel. SCB D1 kwam vaak tot het zestienmeter gebied. Maar toen hield het op. Omdat STA D1 zag dat SCB D1 veel balverlies had kregen ze een beetje moed om toch enkele keer de bal naar voren te schieten. Hierdoor ontstonden er zelfs enkele kansjes voor STA D1. Maar gelukkig staat daar altijd nog de keeper van SCB D1.

In de 13 de minuut kreeg SCB D1 een aanval over rechts. De bal kwam tot op de achterlijn. In een scrimmage kreeg Jesse de bal bij Auke Jan. En deze schoot hem in het doel. 1 – 0.

De heren van SCB D1 kregen er zin in. Er kwamen veel kleine kansen.

En ja hoor. Drie minuten na de openingstreffer kreeg Sterre de bal. Hij legde de bal keurig terug op ongeveer 20 meter van het doel. Daan bedacht zich niet en schoot de bal heerlijk achter de keeper. 2 – 0.

Het bleef na de doelpunten een beetje heen en weer gaan. Beide teams waren even sterk. Hierdoor werd SCB D1 een beetje onzeker.

Na 24 minuten voetballen kwam de bal over links heel rommelig voor het doel. SCB D1 stond niet goed te verdedigen en STA D1 maakte hier gretig gebruik van. Met een schot ging de bal in het doel. 2 – 1.

De spelers van SCB D1 stonden even op elkaar te mopperen. Maar al snel pakten ze de draad weer op. De eerste helft werd keurig uitgespeeld.

Omdat Yordi en Simon na de rust mee gingen spelen konden ze buiten blijven om warm te lopen en schieten. Ze hadden van te voren al instructies gekregen waar ze moesten spelen. Gijs en Daan mochten de tweede helft op de bank beginnen. Alle andere spelers werden één voor één gewezen op verbeteringspunten.

Door het inbrengen van de wissels bij zowel SCB D1 als STA D1 verliep het eerste gedeelte van de tweede helft ook weer een beetje rommelig. SCB D1 had wel meer kansen. Er werden nog enkele omzettingen gedaan in het veld bij SCB D1. Hierdoor stond een ieder nog beter op zijn plaats.

En dit resulteerde na 9 minuten in de tweede helft in een doelpunt voor SCB D1. Er waren al enkele corners geweest. Maar nu kwam er een voorzet van Auke Jan. De bal kwam in het vijfmeter gebied. En daar stond uiteraard Yordi. Hij bedacht zich niet en tikte de bal in het netje. 3 -1.

Juichend gingen de spelers van SCB D1 weer naar hun posities. Er moesten nog vele minuten worden gevoetbald.

En weer kreeg SCB D1 het moeilijk. Veel balverlies. Dit noemen we “vechten tegen jezelf”. Met iets meer zelfvertrouwen zou dit niet hoeven.

Toch kreeg SCB D1 wel kansen om verder uit te lopen. Maar dat lukte niet.

Thomas werd in de 51 ste minuut nog gewisseld. Daan kwam er weer in. En in de 53 ste minuut werd Sterre gewisseld voor Gijs. Hopen dat we met iets meer druk nog een doelpunt konden maken. Maar helaas lukte dat niet. De eindstand was 3 tegen 1. Voor het gevoel was het een verdiende overwinning.

Volgende week nog even trainen en dan vakantie. Zaterdag 11 en 18 oktober  hoeft SC Bolsward D1 niet te voetballen. Zaterdag 25 oktober spelen we de vijfde competitiewedstrijd uit tegen Leeuwarder Zwaluwen D1. Aanvang van deze wedstrijd is 9:00 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/ )

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Ook kunt u berichten sturen naar Twitter #BolswardD1.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.