60'
...

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 09

20 september 2014 11:30

Na twee verliespartijen en een overwinning (op de buren (RES)) in de beker stond iedereen te popelen om te beginnen aan de competitie. Onze eerste tegenstander Mulier D1 had de eerste wedstrijd ruim gewonnen dus we moesten vandaag echt aan de bak. Na een bespreking in de bestuurskamer en een goeie warming-up konden we los. Dat iedereen scherp was bleek al gauw want met verzorgd voetbal creeerden we een aantal goede kansen. In de 9e minuut was het Christiaan die uit een corner de bal bij de eerste paal er netjes intikte. De jongens bleven goed overspelen. In de 14e minuut kreeg na knap samenspel Jesse de bal van Jelle en hij knalde de bal keurig in de verre hoek. In de allerlaatste minuut van de eerste helft pasde Ezra op Lucas Bijlsma die zijn man passeerde en de bal keurig binnenschoot(3-0). Na de goal was het direct rust.

De tweede helft begonnen we goed. Na een paar minuten kregen we een vrije trap die Christiaan vanaf een meter of 25 zo binnenschoot. De wedstrijd was nu echt beslist en dat was aan het spel te zien. Zelf een goal maken leek belangrijker dan goed voetballen en bij een paar jongens begon de vermoeidheid toe te slaan. Toch vielen er nog wel een aantal goals. Almar schoot in de 50e minuut onberispelijk een penalty binnen, Lucas Bangma kopte in de 54e minuut van dichtbij raak en in de 57e stuurde Jesse Lucas met een lange bal de diepte in en schoof Lucas hem keurig langs de keeper in het doel. Het slotakkoord kwam op naam van Mulier. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Mulier nog een aantal kansen waarvan ze er in de blessuretijd nog 1 maakten. Eindstand 7-1. Al met al een prima start en volgende week op naar Harlingen.