Hard werken en positie behouden.

Spelersgroep bestond uit:

Davey, Mathieu, Gijs, Lucas, Simon, Sander, Jesse, Sterre, Auke Jan, Jimte, Thomas

Yordi en Daan.

Met Feike geblesseerd moest SC Bolsward D1 ( SCB D1 ) tegen de koploper. Zeerobben D1 ( Zee D1 ) kwam op bezoek in Bolsward en had alle wedstrijden nog gewonnen. De afgelopen week waren weer diverse spelers op schoolkamp. Daarom zijn er een aantal spelers niet op trainen geweest. Niet op trainen heeft als consequentie dat je niet in de basis start. Alle spelers waren op tijd in de kleedbox. De wedstrijd kon na een gedegen warming-up beginnen.

Deze keer geen pasjescontrole op het veld dus de wedstrijd ging direct van start toen de scheidsrechter er aan kwam. SCB D1 mocht aftrappen. Hierdoor kwam het team gelijk in de aanval. Ook Zee D1 wilde graag de bal en kwamen erg gedreven uit de startblokken. Je zag dan ook het eerste gedeelte van de eerste helft dat Zee D1 meer in de aanval was en beter voetballende oplossingen zocht. Maar de verdediging stond als een huis. Er werd hard gewerkt. In het tweede gedeelte kreeg SCB D1 zowaar enkele kansen. Maar het bleef tot aan de rust 0 – 0.

In kleedbox B4 was het behoorlijk stil. De spelers van SCB D1 waren er van bewust dat er doelpunten moesten worden gemaakt. Sterre werd gewisseld voor Daan.

De laatste wedstrijd, tegen Franeker D1,  stond SCB D1 in de rust achter met 0 – 2. Nu was het nog een gelijke stand. Dit positieve uitgangspunt moest worden meegenomen. SCB D1 begon dan ook weer erg strijdbaar aan de tweede helft. Enkele kansen werden gecreëerd. Maar de bal ging niet in het doel.

In de 45 ste minuut werd de bal verspeeld op het middenveld. Zee D1 rommelde de bal mee. Een speler van Zee D1 haalde onverwachts uit vanaf een meter of 25 van het doel. Net over de keeper dus een doelpunt. 0 – 1.

Direct daarop werd in de 46 ste minuut Gijs gewisseld voor Yordi. En 1 minuut later moest Lucas geblesseerd het veld verlaten en Sterre kwam er weer in.

Wederom ging SCB D1 in de aanval. Er werd gestreden voor elke meter. Zo kregen ze enkele corners. Mooi voorgezet maar net niet raak.

En toch in de 55 ste minuut kwam de bal in een kluts voor het doel. Zee D1 probeerde de bal weg te schieten Dit lukte niet goed. Plots kreeg Yordi de bal voor de voeten en tikte deze langs de keeper in het doel. 1 – 1. De spelers van SCB D1 sprongen elkaar om de nek van blijdschap. Gerechtigheid.

Zelfs daarna kreeg SCB D1 nog enkele kansjes. Maar het bleef 1 – 1.

De supporters hadden genoten van de spannende wedstrijd.

Zaterdag 27 september spelen we de derde competitiewedstrijd uit tegen GAVC D1 in Grou. Aanvang van deze wedstrijd is 9:00 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/ )

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Ook kunt u berichten sturen naar Twitter #BolswardD1.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.