Een wedstrijd met weinig hoogtepunten.

Spelersgroep bestond uit:

Davey, Daan, Mathieu, Gijs, Feike, Simon, Sander, Jesse, Sterre, Auke Jan, Jimte

Yordi en Thomas

De drie bekerwedstrijden waren voor SC Bolsward D1 ( SCB D1 ) goede oefenwedstrijden geweest. Met een compleet fitte selectie konden ze het opnemen tegen SC Franeker D1 ( Fra D1 ). Het werd de basisspelers goed duidelijk gemaakt dat de wisselspelers stonden te popelen om in te vallen. Dat betekend; goed je best doen.

Alle spelers werden door de scheidsrechter gecontroleerd aan de hand van de spelerspas. De eerste helft begon om precies 9:00 uur. Zowel Fra D1 als SCB D1 waren aanvallend ingesteld. Toch kon je zien dat er bij Fra D1 meer voetbal in zat.

In de 7 de minuut werd de bal over de verdediging van SCB D1 heen geschoten. De linksbuiten van Fra D1 was snel op de eerste meters. Hij sprintte naar de bal. In de loop draaide hij iets naar het doel en schoot de bal hoog in het doel. 0 – 1.

Toch pakte SCB D1 het weer goed op. Ze bleven positief naar elkaar. En er kwamen een paar kleine kansjes. Fra D1 was wel sterker maar beslist niet overheersend. Zo verliep eigenlijk de gehele eerste helft van de wedstrijd.

Maar dan toch in de 30 ste minuut een moment van net niet fel genoeg. Uit een corner van Fra D1 kwam de bal voor het midden van het doel. SCB D1 deed niets en een speler van Fra D1 tikte de bal in het doel. 0 – 2.

Gelijk daarna floot de goed leidende scheidsrechter voor rust.

In plaats van koude ranja stonden er bekers met warme ranja in de kleedbox. ?.

De spelers hadden op zich geen slecht gevoel bij de eerste helft. Met als enige opmerking dat er meer kansen moesten worden gecreëerd. Feike ging er uit en Yordi kwam er in. En Sterre werd gewisseld voor Thomas.

Zoals de eerste helft het spelbeeld was begon ook de tweede helft. Fra D1 de betere voetballende ploeg. Maar SCB D1 hield zich goed staande. Er werden vele duellen op het middenveld uitgevochten. In positieve zin dan. Met vlagen was SCB D1 beter. Dit was voor de technische staf goed om te zien. Het ontbrak aan het maken van echte kansen. In de 55 ste minuut mocht Sterre nog even meedoen voor Gijs. Maar de einduitslag bleef 0 – 2.

Ouders/verzorgers bedankt voor het supporteren. Grote klasse dat er zoveel publiek komt kijken. De spelers waarderen dit enorm.

Zaterdag 13 september spelen we de tweede competitiewedstrijd uit tegen Berlikum D1. Aanvang van deze wedstrijd is 8:45 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/ )

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.