140830 - SC Bolsward D1 wint ook de derde bekerwedstrijd

Het ging niet gemakkelijk maar uiteindelijk toch drie punten.

Spelersgroep bestond uit:

Davey, Daan, Mathieu, Lucas, Feike, Simon, Thomas, Sander, Yordi, Jesse, Sterre

Auke Jan en Jimte

De derde bekerwedstrijd voor SC Bolsward D1 ( SCB D1 ) moest worden gewonnen om eventueel nog eerste in de poule te worden. De tegenstander was ONS Boso Sneek D2 ( ONS D2 ). Nadat alle spelers klaar waren met omkleden en een korte warming-up hadden gedaan, moest er nog even een teambespreking plaatsvinden. Allen kregen de juiste instructies mee van de trainer en de neuzen stonden dezelfde kant op.

De posities werden goed ingenomen nadat de scheidsrechter had gefloten. Er werd veel op de helft van de tegenpartij gespeeld. Hoge ballen kwamen net niet goed terecht bij de spitsen. Er ontstonden wel enkele kansen voor zowel ONS D2 als SCB D1 maar de keepers deden uitstekend hun best om de bal tegen te houden. Deze eerste helft was voor beide partijen een moeilijk potje voetballen.

Aan het einde van de eerste helft kreeg SCB D1 de grootste kans. Alleen voor de keeper na een gespleten pass. Maar het bleef 0 – 0.

In de rust werden de aandachtspunten nog een keer doorgenomen. Yordi werd gewisseld voor Auke Jan en Lucas werd gewisseld voor Jimte. De ranja was op en de spelers gingen weer naar buiten.

Ook ONS D2 had natuurlijk het nodige gezien van SCB D1. Daarom hadden ze enkele posities gewisseld. Grote kerels voor in en de bal met lange ballen naar voren schieten. Daar had SCB D1 het toch wel een beetje moeilijk mee. Maar de achterhoede van SCB D1 bleef rustig.

In de 35 ste minuut kreeg Sander een kans om op doel te schieten. De bal was zo hard geschoten dat de keeper de bal niet klem had. En een zeer attente Thomas tikt de bal beheerst langs de keeper. 0 – 1.

ONS D2 trapte af en ging gelijk in de aanval. Lange ballen naar voren. SCB D1 had het er druk mee.

In de 37 ste minuut ging het toch fout voor SCB D1. In een scrimmage werd de bal in het doel van SCB D1 geprutst. 1 – 1.

Een kleine domper na de voorsprong. Maar SCB D1 pakte de draad weer goed op. Er werd op het middenveld leuk gekaatst. De bal kwam dan ook regelmatig voor in. En er ontstonden mooie kansen.

In de 40 ste minuut gaf Auke Jan van links een voorzet. De bal ging over iedereen heen. Het leek dat de bal voor het doel langs ging. Maar daar stond Sterre. Met de rug naar het doel, in een mooie draai, knalde hij de bal in de rechterbovenhoek. 1 – 2. De vele meegereisde ouders stonden op de banken te juichen. De tribune schudde heen en weer.

Er moesten nog 20 minuten worden gevoetbald. Alles kon nog gebeuren. In de 53 ste minuut werd Thomas nog gewisseld voor Yordi.

Gelukkig werd de wedstrijd keurig uitgespeeld. Over het algemeen was SCB D1 de gehele wedstrijd beter. Daarom was de einduitslag ook terecht. 1 – 2.

Makkum D1 heeft vandaag ook gewonnen en gaan door in de bekercompetitie. Voor SC Bolsward D1 is de bekercompetitie afgelopen en kunnen zich concentreren op de reguliere competitie.

Ouders/verzorgers bedankt voor het supporteren. Grote klasse dat er zoveel publiek mee gaat. De spelers waarderen dit enorm.

Zaterdag 06 september spelen we de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Franeker D1. Aanvang van deze wedstrijd is 09:00 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/ )

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.