Met veel inzet werden de drie punten meegenomen naar Bolsward.

Spelersgroep bestond uit:

Davey, Daan, Mathieu, Lucas, Feike, Simon, Thomas, Jimte, Yordi, Jesse, Sterre

Ezra en Almar.

De tweede bekerwedstrijd voor SC Bolsward D1 ( SCB D1 ) moest in Sneek worden gespeeld. De tegenstanders LSC 1890 D2 ( LSC D2 ) had de vorige beker wedstrijd met 3 – 3 gelijk gespeeld tegen ONS Boso Sneek. Het was dus afwachten hoe deze wedstrijd zou gaan verlopen.

Na een korte warming-up kon de wedstrijd beginnen. Het ging mooi gelijk op. Aan beide zijden werden er kansen gecreëerd. Zowel de achterhoede van SCB D1 als van LSC D2 hadden het druk.

In de 10 de minuut kreeg een speler van LSC D2 de bal op links. Hij zette de bal voor en deze stuitte precies tussen alles en iedereen in. Plots kwam er een voet van een LSC speler tegen aan. En de bal rolde in het doel. 1 – 0.

Met opgeheven hoofd werd afgetrapt. De wedstrijd duurde nog lang. En alles was nog mogelijk.

Met deze instelling werd er gevoetbald. De bal werd snel naar voren gewerkt. Er kwamen enkele doelrijpe kansen.

En in de 13 de minuut werd dit ook beloond met een doelpunt. Simon ging met een solo tot in het zestienmeter gebied. Hij schoot tegen de keeper aan. En daar stond de hardwerkende spits Yordi om de bal keurig in te tikken. 1 – 1.

Nog geen twee minuten later was SCB D1 weer in de aanval. De bal werd niet goed weggewerkt door de keeper van LSC D2. Hierdoor kon de oplettende Jimte in de 13 de minuut de bal in de touwen van het doel knallen. 1 – 2.

Zelfverzekerd stond SCB D1 te voetballen. De keeper van SCB D1 was met enkele goede reddingen goed bezig. Hierdoor Kregen ook de spelers vleugels.

SCB D1 kreeg in de 22 ste minuut een vrijetrap op het middenveld. Mathieu schoot de bal over de meeste verdedigers van LSC D2 heen. Daar stond Lucas. Hij kreeg de bal onder controle. En met een solo en een knap schot ging de bal prachtig in het doel. 1 – 3.

Ook nu weer stonden de vele meegereisde ouders te juichen en te springen van blijdschap. Prima sfeertje. De eerste helft werd keurig uitgespeeld.

De spelers gingen in de kleedbox en dronken de ranja snel op. Het was best wel warm deze avond. En de meesten hadden dorst. Natuurlijk ook van het harde werken. Sterre werd gewisseld voor Ezra. En met Almar werd de afspraak gemaakt dat hij vrij snel na de rust er ook in kwam.

SCB D2 ging met frisse moed weer verder. En in de 34 ste minuut werd dan ook Almar in het team gebracht voor Lucas. De kansen waren over en weer. SCB D2 kreeg een paar goede kansen om uit te lopen naar 1 – 4. Maar dit lukte niet. Daar in tegen kreeg ook LSC D2 grote kansen. Maar de keeper van SCB D1 stond als een tijger in het doel. Hij gooide zijn hele tot 3 keer toen zijn hele lichaam voor de bal zonder bang te zijn. De bal ging er niet in. In  de 45 ste minuut kwam Lucas nog weer in het veld voor Thomas. En in de 48 ste minuut werd Yordi gewisseld voor Sterre. Er werd voor elke meter gevochten. En dat was de verdienste van het hele team. In de laatste minuut van de wedstrijd ging onze spits op de solo tour naar het doel. Hij keek naar links en zag dat er iemand mee liep. Maar zoals een echte goede voetballer het in zich heeft ging hij voor eigen resultaat. Helaas. Net niet.

Zo bleef het tot het einde van de wedstrijd op 1 – 3.

De spelers van SCB D1 bedankten de spelers van LSC D2 voor de prettige wedstrijd en wenste hen succes in de competitie. Daarna werden de ouders bedankt voor het supporteren.

Zaterdag 30 augustus spelen we uit tegen ONS Boso Sneek D2. Aanvang van deze wedstrijd is 09:00  uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/ )

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En bezoek SC Bolsward D1 ook op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.