Een compleet nieuw team met nieuwe technische staf moet nog even wennen.

Spelersgroep bestond uit:

Davey, Daan, Mathieu, Lucas, Feike, Auke Jan, Sander, Thomas, Yordi, Jesse, Sterre

Simon, Gijs en Sander.

Alle uitgenodigde spelers voor SC Bolsward D1 ( SCB D1 ) waren mooi op tijd in de kleedbox. En onze tegenstanders, Makkum D1 ( MAK D1 ), waren ook al aanwezig. Het veld lag er prima bij. Mooi kort gemaaid…. Zoals altijd.

De wedstrijd kon beginnen.

Toen de scheidsrechter om 9:00 uur het eerste fluitsignaal gaf, keken vele ouders/verzorgers van de spelers van SCB D1 toe hoe SCB D1 zeer aanvallend begon. Hier kwamen enkele goede kansen uit.

Zo nu en dan zag je leuke combinaties. Maar uit het spel kon je goed opmaken dat het automatisme er nog niet helemaal in zat. Daar zal de komende tijd hard aan worden gewerkt.

In de 24 ste minuut moest Daan worden gewisseld omdat hij een tik tegen zijn knie had gekregen.

Gijs kwam er in.

Omdat SCB D1 veel kansen kreeg moest het zo zijn dat er toch een keer een doelpunt ging vallen. Vanuit een vrijetrap schoot Auke Jan de bal in één keer over de keeper. Prima doelpunt. 1 – 0.

Dat voelde schijnbaar goed. Want nog geen minuut later tikte Mathieu de 2 – 0 binnen.

De ruststand was 2 – 0.

In de rust werd door de technische staf enkele aanwijzingen gegeven. En keeper Davey werd gewisseld voor keeper Sander.

Er was nog geen 5 minuten gespeeld en MAK D1 kreeg een corner. Alle SCB D1 spelers stonden als aan de grond genageld en MAK D1 tikte de bal in het netje. 1 – 2.

In de 36 ste minuut kwam Simon in het veld voor Yordi.

Weer 2 minuten verder kreeg MAK D1 wederom een corner. SCB D1 had ervaring hoe het niet moest. Maar wat schetste onze verbazing… de bal ging er weer in. 2 – 2.

De voorsprong voor SCB D1 was weg en MAK D1 kreeg vleugeltjes. En dan resulteerde in de 40 ste minuut tot een doelpunt voor Mak D1. 2 – 3.

SCB D1 pakte toch de draad weer positief op en begon toch weer wat beter te voelballen. De kansjes kwamen. En doordat Lucas in de 45 ste minuut werd neergelegd binnen de 16 meter, kreeg SCB D1 een strafschop. Zoals van te voren was afgesproken mocht, Op aangeven van de trainer, Auke Jan de strafschop nemen. Hij legde de bal neer. Nam een aanloop. En schoot de bal met overtuiging in het doel. 3 – 3. Er was weer hoop.

SCB D1 bleef lekker tikken. Ze kregen in de 50 ste minuut een vrijetrap tegen op een dertig meter van het doel. Een speler van MAK D1 nam de aanloop en schoot in één keer op doel. Doelpunt. 3 – 4.

SCB D1 wisselde nog één keer in de 51 ste minuut. Daan er in en Lucas er uit.

Het ging heen en weer. Maar MAK D1 kreeg in de 55 ste minuut de beslissende kans. Met solo van een speler van MAK D1 rommelde op zeer ongelukkige wijze de bal over de doellijn. 3 – 5.

Dit was dan ook de einduitslag. 3 – 5.

Komende maandag gaan we de wedstrijd bespreken over wat ging er goed en wat kan er beter.

Woensdag 27 augustus spelen we uit tegen LSC 1890 D2. Aanvang van deze wedstrijd is 18:45 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl/969/voorbeschouwing/ )

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom.

En zoek SC Bolsward D1 op facebook. Hier kunt u alle nieuws en feiten van dit team volgen.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.