65'

A-junioren, A1, Groep 1 14

30 augustus 2014 12:15

A1 Met beide voetjes op de vloer

Afgelopen zaterdag 30 augustus, ging SC Bolsward A1 op weg naar Balk om de laatste bekerwedstrijd te spelen.

Vol goede moed want er was in de vorige wedstrijden redelijk tot goed gevoetbald.

De eerste helft werd dit ook tot uiting gebracht, waarin de bal regelmatig goed over het veld werd verplaatst. Dit leverde ook diverse kansen op, maar helaas stond het vizier nog niet op scherp.

Tot de 24e minuut. Mounier veroverde de bal op de hleft van de tegenstander en verzond een pass op Eray. Deze nam de bal goed aan en drukte vanaf 12 meter goed af, 0-1 voor SC Bolsward.

Balk was nog niet gevaarlijk geweest en gokte op de lange bal. De verdediging had dit echter goed onder controle.

Opeens was daar een vrije trap voor Balk, halverwege de helft van SC Bolsward, aan de zijlijn.

De bal werd voor het doel gebracht, waar Sander de bal helaas verkeerd op de schoen kreeg en de bal boven Kevin op de lat spatte. De rebound kon vanaf 1 meter makkelijk worden binnen gelopen door een speler van Balk. 1-1.

Bolsward nam de regie weer over en creerden weer enekel kansen. De grootste was wederom voor Eray, hij schoot de bal mooi op doel. De bal verdween via de onderkant van de lat in het doel en stuiterde toen er weer uit. De scheidsrechter liet het spel doorgaan en de grensrechter gaf ook geen doelpunt (hij had wel toegegeven dat de bal over de lijn was geweest.

Helaas bleef het bij 1-1 bij de rust.

In de rust werden de koppies weer dezelfde kant op gezet en de puntjes op de i geplaatst.

De jongens waren er klaar voor.

Helaas werd het tegendeel bewaarheid.

SC Bolsward was nog niet geheel wakker na het fluitsignaal van de scheidsrechter voor de 2e helft.

Door foutjes en niet goed opstellen liep Balk in 10 minuten uit van 1-1, naar een 4-1 voorsprong.

Dit was een pijnlijke domper en SC Bolsward kon hier niet goed mee omgaan.

Er werd teveel gelopen met de bal en bij balverlies vergat men weer mee te verdedigen.

Hierdoor kon Balk nog 2x counteren en was de eindstand van 6-1 bereikt na 72 minuten spelen.

Hierna kon men toch lichtelijk de knop omzetten en konden we weer enkele keren richting het doel van Balk gaan. Het geluk zat niet mee in de afrondingen van Ferdi, Mounier en Eray.

Teleurgesteld met het resultaat werden de douches opgezocht.

Op naar de competitie, waar de eerste tegenstander Makkum A1 is.