26 augustus 2014 18:45

Verhagen, K.

Sneek te sterk voor A1

Op dinsdag 26 augustus moest de A1 aantreden op een zonovergoten sportpark het Bolwerk, tegen de spelers van SWZ Sneek.

Doordat er nog 2 bekerwedstrijden waren werd de wedstrijd gespeeld op het “oude CAB-veld”.

Wat volgde was een enerverend duel, met veel strijd, in een hoog tempo.

Beide teams probeerden bij balverlies snel druk te zetten op de verdediging en middenveld van de tegenstander. Na 20 minuten kantelde de wedstrijd licht in het voordeel van Sneek, omdat Bolsward de bal niet meer in het middenveld speelde. Ze zochten te veel de lange bal, waaroor er veel Balverlies was.

Echt grote kansen vielen er niet aan beide kanten tot de 34 minuut.

Bolsward kreeg rond de 16 meter van Sneek een vrije trap tegen, maar ging in discussie met de scheidsrechter. Sneek nam echter de vrije trap snel waardoor er een vlijm scherpe counter werd uitgevoerd. De opkomende middenvelder werd goed vrij gespeeld en faalde ook niet vanaf de rand van het strafschop gebied.

Het strijdtoneel  behield hetzelfde beeld en daardoor werd er voor rust gefloten met een 0-1 stand.

Na de thee probeerde Bolsward weer meer de middenvelders te zoeken en Sneek speelde nog steeds met druk naar voren. Hierdoor waren er veel balwisselingen, waardoor de wedstrijd onrustig werd.

Er waren aan beide kanten niet veel kansen, omdat het spel zich rond de middenlijn afspeelde.

Helaas volgde de 0-2 op een ongelukkig moment. Mike speelde de bal vanaf het middenveld terug naar Sander, helaas was de bal te scherp en kon de spits van Sneek profiteren, door de 0-2 tegen het net te werken.

De A’s hielden echter de rug recht en gooiden nog meer energie in de wedstrijd, waardoor er meer dreiging richting het doel van Sneek ontstaat.

Dit leverde in de 68e minuut de aansluiting treffer op. Na een goede opbouw via het middenveld kreeg Tom de bal, deze zag de ruimte voor Marvin over de rechter kant en gaf een mooie steekpass.

Marvin schatte de situatie op waarde in en verschalkte de keeper met een mooie stift.

1-2 en de Bolswarders roken weer kans.

Wilco wisselde voor de laatste keer en bracht een extra spits in voor een verdediger. Hierdoor werd Bolsward een goed kwartier sterker en konden goede kansen afdwingen.

Helaas stond het vizier niet op scherp (Eray) of kon de keeper redding brengen (Ferdi, Pieter).

Sneek bleef gevaarlijk op de counter door de snelheid van hun spitsen.

In de 85e minuut leverde dit een Corner op. Deze werd voor het doel geslingerd en Kevin kon helaas net niet bij de bal. Hierdoor kon de speler van Sneek de bal in het lege doel koppen.

1-3 en het verzet was gebroken.

Wel kunnen we terug zien op een nuttige wedstrijd, waarin we een gelijkwaardige tegenstander hadden die we ook in de competitie tegenkomen.