23 augustus 2014 14:00

Accommodatie

Onbekend

A1 start goed in de beker.

Op zaterdag 23 augustus moest de A1 afreizen naar sint Nicolaasga, voor de bekerwedstrijd tegen de combinatie van Renado -VVI.

Op een goed bespeelbaar veld gingen de ploegen om 14.00 uur van start.

Al  na 55 seconden konden de Bolswarders juichen. Na goed drukzetten op de verdediging, speelde de laatste man tekort terug op de keeper. Ferdi was er als de kippen bij, en scoorde de 0-1.

Mooi welkom voor Ferdi, na afwezigheid van 3 jar op de Bolswarder velden.

Een hele mooie opsteker voor de geel-zwarten.

Hierna zetten de mannen goed door en waren ze de bovenliggende partij.

Dit leidde tot goede aanvallen en kansen, maar helaas stond het vizier niet altijd op scherp.

Na 25 minuten werden de Bolswarders wat slordiger en kwamen de mannen in het oranje-rood beter in duel, hierdoor waren  ze vaker op de helft van onze A junioren. Dit leidde echter enkel tot een 5 tal afstandschoten, waar Kevin goed mee omging.

In de 44e minuut ontstond er echter weer een vlot lopende aanval over de rechterkant.

Marvin vond Eray op de 16-meter. Deze hield goed het overzicht en legde de bal breed op de opkomende Ferdi. Deze schoot zijn 2e goal binnen, 0-2.

Hiermee gingen de mannen naar de thee.

In de rust werden er 2 wissels doorgevoerd, door de nieuwe trainer Wilco. Jelmer kwam voor Tom en Melvin voor Eray.

Ook werden de puntjes weer op de I gezet, zowel voor balbezit als balverlies.

De Jongens bleken goed geluisterd te hebben.

Ze gingen furieus van start en zetten de tegenstander flink onder druk.

In de 53e minuut leidde dit tot balbezit rond de midden lijn en na een goede 1-2 tussen Mounier en Ferdi, werd Marvin alleen voor de keeper gezet. Deze scoorde fraai met een boog over de keeper,

0-3. Gelijk na de aftrap werd de bal weer veroverd en kon Ferdi vrij worden gespeeld in het centrum, zijn pass achter de vijandelijke verdediging werd op waarde geschat door Melvin, 0-4, door een mooie lob over de uitkomende keeper.

Voor de aftrap volgde er 2 nieuwe wissels. Verse krachten Sander en Sjoerd vervingen Jelle en Teun.

De aftrap werd genomen en wederom zaten de mannen er dicht bovenop.

Snel balbezit en weer een steekpass van Ferdi, ditmaal op Marvin, die de keeper omspeelde, de bal even goedlegde en de 0-5 binnen schoof.

Hiermee was de koek nog niet op.

In de 62e minuut volgde de laatste wissel. Marvin mocht naar de kant voor de nieuwste kracht van SC Bolsward Ugurcan. Dezze liet zich gelijk gelden aan de linkerkant en verdiende een vrije trap.

De bal werd door Ferdi voor het doel  gegeven, en daar was Ugurcan, en scoorde knap koppend de 0-6 tegen de touwen.

4 goals in 17 minuten.

Hierna kon je merken dat de scherpte verdween bij Bolsward en dat de jongens van Idskenhuizen/St Niek niet bij machte waren om gevaarlijk te worden.

Tot de 82e minuut.

Sc Bolsward kreeg de bal niet goed weg uit de eigen 16 meter.

Sven dacht een kans te hebben om de bal weg te werken, maar de tegenstander was sneller bij de bal. Hierdoor bracht Sven de man ten val en volgde er een penalty.

De  bal werd overtuigend in geschoten, maar niet nauwkeurig. Bal op de lat en het bleef 0-6.

Na het eindsignaal van de scheidsrechter, overheerste er tevredenheid bij Tinus en Wilco.

Hopelijk het begin van een mooi seizoen.