D2 speelt met twee gezichten in 2 totaal verschillende wedstrijden

Thomas Bes (intikker)
50'

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 13

10 mei 2014 11:30

Dinsdag werd de wedstrijd tegen Udiros d1 met de grootste nederlaag van dit seizoen verloren. In Nieuwehorne werden de boys uit Bolsward met 7-1 afgedroogd, uitgeknepen en de oren gewassen.  De uitslag was  zwaar terecht . De gehele wedstrijd was dan ook niet om aan te gluren . Zo slecht  hadden wij de boys nog niet zien spelen. Maar goed snel vergeten en opnieuw beginnen.

Zaterdag was de return tegen SWZ uit Sneek en met de Snekers hadden we nog een appeltje te schillen gezien de utslag en het verloop  van de heenwedstrijd. (4-3)

Als we de twee wedstrijden tegen elkaar zouden gaan afzetten dan zijn het twee groots mogelijke  tegenpolen . Dinsdag bar slecht spel. Zaterdag een goeie pot. Dit verhaal gaat tevens op voor het weer dinsdag prachtig voorjaarsweer en zaterdags  een flinke hoeveelheid nattigheid uit de grijze wolken.

Zaterdag werd er weer eens scherp begonnen en dat resulteerde dan meteen ook in een wedstrijd met meer kansen en balbezit. Er werden zowaar weer combinaties  geprobeerd te maken.  Wat wij het hele seizoen al proberen duidelijk te maken is dat het positie spel een heel belangrijk onderdeel van het voetbalspel is. En als je niet in positie blijft lopen is winnen bijna onmogelijk.

We begonnen weer in de vertrouwde opstelling 3-4-3 met de punt naar voren. En dit levert  toch steeds veel balbezit op en als het goed word uitgevoerd maken we het de verdediging van de tegenstanders helemaal horendol.

De eerste helft werden de kansen gecreëerd en goed uitgespeeld. Het was  Cristiaan  die in de 20e minuut  met fabelachtig schot de stand op 1-0 zette. Dit doelpunt had blijkbaar een helende werking op de boys want er werd nog scherper gedekt en geprobeerd de bal in bezit te houden.

De gehele eerste helft  was de thuisclub heer en meester op het veld maar kansen creëren en benutten zijn nog altijd twee verschillende dingen. De ruststand was dan ook 1-0.

De tweede helft werd de joker ingezet en dat resulteerde met een van de aftrap als in een 2e goal. Ook de 3-0 was het Robin die de brommer startte de bal aannam de bal en 2x onberispelijk in schoot.

De wedstrijd was gespeeld en hoewel SWZ er alles aan deed om de aansluittreffer te maken was het deze keer de verdedigers en keeper die hun taken zonder op en of aanmerkingen uitvoerden en de nul goed kon houden.

De 4-0 was een half gestopt schot van keeper van SWZ  die door de goed meegelopen Thomas stijlvol werd ingetikt.

Conclusie van deze week: Dinsdag een typische D pupillenwedstrijd alles wat geleerd was waren  de boys vergeten en iedereen liep overal en nergens  en vooral elkaar voor de voeten. De jongens speelden absoluut niet als team.

Zaterdag goed revanche genomen op de eerder die week slecht gespeelde wedstrijd. De boys speelden weer als team en dan zie je het;  er word gewonnen. Een saillant detail is dat SWZ eerder Udiros helemaal van de mat hadden gespeeld en dat was weer eens een bevestiging dat dinsdag de wedstrijd onnodig hebben verloren