Kevin / Kristian / Alex / Alexander / Tom / Marvin / Marc / Mark / Sahan (B1) / Jelle (B1) / Eray (B1) en Mike.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) gaat in Leeuwarden altijd voor de winst. Vandaag tegen Leeuwarder Zwaluwen A1 ( LWZ A1 ) was dat niet anders. De voorbereiding was zoals altijd hetzelfde. Warm lopen, passen en trappen  en daarna positiespel. Even weer de kleedbox in om de details door te nemen. En dan het veld op.

1 ste helft

Na de aftrap was het een gelijk opgaande strijd. LWZ A1 probeerde op elke positie druk te zetten. Maar door rustig te blijven en verzorgt te voetballen, bleef SCB A1 veel in balbezit. Elk team probeerde wat maar lukte niet.

Toen plots in de vijfde minuut de bal in het midden voor het doel van SCB A1 kwam! Rommel de rommel. LWZ miste half de bal. SCB A1 miste half de bal. Toen weer een rommelschot van LWZ A1. En daar rommelde de bal over de doellijn. Lucky goal. Maar hij telt wel. 1 – 0.

Alle spelers van SCB A1 spraken elkaar motiverend toe. En dat was te zien ook. Er werd hard gewerkt en er volgden enkele kansen. Je zag aan het hele spel dat we hier niet hoefden te verliezen. LWZ A1 maakte een enkele keer gebruik van de gretigheid van SCB A1. Maar de keeper van SCB A1 liet zien dat hij een prima stopper is.

In de 30 ste minuut kreeg SCB A1 een corner. Enkele keren daarvoor waren de corners al gevaarlijk geweest. Misschien moest het op deze manier maar gebeuren. En ja hoor. Eray nam de corner met speels gemak en Marc kopte de bal geweldig in het doel. 1 – 1.

SCB A1 ging steeds meer aanvallen. Bij balverlies heb je dan het risico een speler minder te hebben op het middenveld. Doordat LWZ A1 met een extra speler op het midden ging spelen hadden ze steeds een mannetje meer in de aanval.

Dit resulteerde in de 40 ste minuut in een doelpunt voor LWZ A1. Een intikker nadat de bal door een overtal bij een speler kwam van LWZ A1. 2 – 1.

Dit was dan ook de ruststand.

Rust

We kregen 3 flessen limonade om de dorst te lessen. De spelersgroep werd gevraagd wat er niet goed ging. Door deze reacties werden enkele details besproken. Een ieder was het er over eens dat het nog beter kon. En met frisse moed kwam SCB A1 de kleedbox uit.

2 de helft

Eray had in de rust al aangegeven dat zijn enkel het niet lang meer volhield. Daarom werd direct na het fluitsignaal de warming-up van Sahan ingezet. Er werd goed gevoetbald en de posities werden beter ingevuld. Hierdoor was er veel zelfvertrouwen op het veld voor SCB A1. Na 10 minuten voetbal in de tweede helft werd dan toch de wissel doorgevoerd. Eray er uit en Sahan er in. Het werd hierdoor nog dreigender. Maar de vele kansen werden nog niet benut.

In de 65 ste minuut werd de bal in de achterhoede van SCB A1 onderschept. Tom kreeg de bal. En met een splijtende pass op Marvin, die precies op het juiste moment startte, tikte hij de bal langs de keeper. Prima doelpuntje. 2 – 2.

Hierna ging het een beetje op en neer. LWZ A1 kreeg wel wat mogelijkheden om een doelpunt te maken. Maar het was niet dreigend genoeg om bang van te worden. Hierdoor werd ook SCB A1 getriggerd om nog een extra tandje er bij op te doen.

In de 80 ste minuut ging de bal over de linker flank. En kwam buiten de 16 meter bij Alexander terecht. Hij begon aan een solo. En met enkele scharen en schijnbewegingen, en hierbij 3 man het nakijken deed doen, stond hij in het 5 metergebied en tikte de bal toen maar in het doel. De keeper was kansloos. 2 – 3.

Met nog enkele minuten te spelen moest dit een overwinning worden voor SCB A1. De keeper van SCB A1 kreeg nog een blessure behandeling. En er moesten nog 4 minuten worden gespeeld.

Hoe ze het deden weet ik niet. Maar in de 87 ste minuut kreeg LWZ A1 de bal op rechts. De bal werd voorgezet en met een intikker werd het 3 – 3.

Gelijk daarna floot de scheidrechter af voor het eindsignaal.

Het gevoel was even “BALEN”. Maar al snel kwam het beeld weer naar voren dat over de gehele wedstrijd gezien goed was gevoetbald. En gestreden voor elke meter.

Conclusie: een prima afsluiting van de competitie.

Dit was dan de laatste wedstrijd van het seizoen 2013 – 2014. Allemaal bedankt voor het lezen van deze verslagen. En we zien elkaar weer op de velden van www.scbolsward.nl

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de eindstand e.d. van de reguliere competitie 2013 -2014.