... (penalty)
60'

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 13

19 april 2014 10:45

Paaszaterdag  19-04 stond de wedstrijd in en tegen Heerenveen D5  op het programma. Heerenveen stond dan wel onderaan en had nul punten maar van de tegenstanders die er al tegen hadden gespeeld was ons wel ter ore gekomen dat het een team was waar niet zomaar van werd gewonnen en de uitslagen soms sterk tegen de verhoudingen in waren.

Deze morgen hadden we een afvaller door een blessure  en ons  broederteam SC Bolsward D1 had ook twee spelers  in” bruikleen” Dus gingen we met een  selectie  van elf speelgerechtigde spelers en 2 jeugdige toeschouwers, drie trainers/leiders en 5 ouders richting Heerenveen . Een  saillant detail is toch wel dat de geblesseerde en de nog niet speelgerechtigde spelers gewoon meegaan naar een uitwedstrijd en dat  is toch tekenend  voor de sfeer. Alleen jammer dat Lucas Bijlsma op het laatste moment moest afhaken en niet mee kon omdat hij met koorts in bed lag. ( nog beterschap  gewenst  trouwens)

Zoals gezegd waren we gewaarschuwd voor Heerenveen en dat hadden we ook meegenomen in de wedstrijdbespreking waar we erop hamerden dat ook al stond Heerenveen puntloos onderaan wij maar drie punten meer hadden en gezien de uitslagen het zeker geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden.

De boys begonnen dan ook messcherp aan de wedstrijd en het tactische plan om met 3 verdedigers, 4 middenvelders te spelen met de punt naar voren en daarvoor nog drie aanvallers te plaatsen leek dan op papier een “zelfmoord” actie maar hoe anders kan het gaan als de spelers het goed uitvoeren.  Deze opstelling komt ook omdat het merendeel van de boys in D2  geen echte verdedigers zijn . Het overgrote deel van de selectie  is zeer aanvallend ingesteld. Dus hadden we met de goede 2e helft van vorige week in het achterhoofd dan ook maar besloten om te spelen op de manier waar de spelers zich schijbaar het lekkerst bij voelen en dat is vol op de aanval. Het resulteerde ook nu weer  dat de tegenstanders er flink moeite mee hebben met al die gele kanaries die keer op keer voorop in de strijd gaan en vol voor de bal gaan. Ook in deze wedstrijd wisten de spelers van Heerenveen niet wat hun overkwam. Vanaf minuut 1 doken zowel het middenveld als de aanvallers als bijen op hun tegenstanders en veroverden keer op keer de bal wat een flink aantal kansen en doelpunten opleverde.

Met de rust was de tussenstand al  0-5. Doelpunten gescoord uit hele mooie combinatie en even zo fraaie aanvallen. Alle doelpunten waren van grote schoonheid en dat was zeker de verdienste van het hele team.  Kortom de eerste helft was er een vanuit het boekje en had geen toptrainer het beter kunnen verzinnen. Alles klopte nu weer eens. Het positie spel  was heel goed .  De passing liep goed Nu werd het positiespel  wel een beetje makkelijker gemaakt omdat het speelveld in grote vakken was verdeeld en spelers van het grote SC Heerenveen het veld regelmatig gebruiken  om te trainen en zij die vakken waarschijnlijk ook gebruiken om de linies te trainen .

In de rust hebben wij de jongen ook gecomplimenteerd voor het goede spel en dat ze gewoon zo door moesten gaan. Wat moet je dan ook anders nog zeggen  De spelers moeten het tenslotte doen en die hadden ook wel in de gaten dat het goed ging.

Heerenveen was de tweede helft strijdvaardig uit de kleedkamer gekomen en deed er alles aan om een grote nederlaag te voorkomen. Maar juist daardoor kregen de aanvallers voorin nog meer ruimte en de  0-6 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. De zeven nul was een terecht  gegeven en  benutte strafschop.   Dat de mannen uit Heerenveen konden voetballen lieten ze In de 47e minuut  zien Het was  Heerenveen dat de keeper van Bolsward de bal uit het doel liet vissen. De Heerenveen spits ronde een zeer fraaie aanval van de thuisclub koelbloedig af.  Maar de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld omdat Bolsward gewoon veel beter was deze morgen. Het enige wat Heerenveen nog deed was  het benutten van een strafschop , die door de zeer ervaren en uitstekend leidende scheidsrechter terecht werd gegeven . Na het benutten van de strafschop klonk meteen het laatste fluitsignaal en kon de eindstand Heerenveen 2 – Sc Bolsward 7 worden ingevuld op het digitale wedstrijdformulier.

Eindoordeel: Zeer goede eerste helft. Met goed positie -en combinatie voetbal. De tweede helft was iets minder maar dat was logisch als je met 0-6 voorstaat en dan mag je in de D pupillen nog een steekje laten vallen. Nu dit vast houden en dan stijgen we nog wel een paar plaatsen op de ranglijst in deze zeer sterke competitie.