Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Kristian / Wim / Alex / Alexander / Tom / Sven / Marvin / Marc / Mark / Jelle (B1) / Eray (B1) en Mike.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) had vandaag zijn laatste thuiswedstrijd van de competitie 2013 – 2014.

Het was heel mooi voetbal weer. En er stond veel publiek langs de lijn. Daarom hadden de spelers, van de leiding meegekregen, om vooral aan het publiek te laten zien dat ze kunnen voetballen.

Sint Annaparochie A1 ( STA A1 ) kon nog periode kampioen worden als deze wedstrijd werd gewonnen. Dus ook dit team wou laten zien dat dit een serieuze wedstrijd was.

1 ste helft

Het was vanaf het begin een spannende wedstrijd. STA A1 was sterker maar kwam niet echt tot kansen. Het verschil zat hem in de opbouw. SCB A1 speelde veel lange ballen en STA A1 was goed in het tikkie takkie spel. Uiteraard kreeg ook SCB A1 enkele kansen. Maar zoals het hele seizoen in het teken stond van het missen van veel mogelijkheden om een doelpunt te maken, ging het ook deze eerste helft niet goed. Toch bleef het op en neer gaan.

In de 40 minuut kreeg STA A1 een corner. Hoge voorzet. SCB A1 dacht dat de bal voorbij het doel ging. Maar de bal werd terug gelegd en een spelers van STA A1 tikte de bal in het doel. 0 – 1.

Na de aftrap kreeg STA A1 direct weer de bal. En in de 43 ste minuut bijna dezelfde situatie als met de corner. Een voorzet. SCB A1 dacht dat de bal voorbij het doel ging. Maar de bal werd terug gelegd en een spelers van STA A1 tikte de bal in het doel. 0 – 2.

Een flinke domper op de eerste helft. Binnen 3 minuten met twee tegen nul achter.

Wonderwel kregen we nog een kans net voor rust.

Jelle kreeg de bal op rechts en kopte deze over de achterhoede van STA A1. Marc stond alleen voor de keeper en kopte de bal na een stuit over hem heen in het doel. 1 – 2.

Na de aftrap was het gelijk rust.

Rust

Met een redelijk goed gevoel gingen we de kleedbox in. Er was namelijk wel naar behoren gewerkt. Er werden nog enkele details doorgenomen. Toen gingen de mannen van SCB A1 weer met goede moed het veld op.

2 de helft

STA A1 stond al weer klaar toen SCB A1 het veld op kwam. Ook deze mannen wilden de laatste periode goed afsluiten. Dit was dan ook te zien. Gelijk enkele kansen voor STA A1.

Maar met een paar geweldige reddingen hield de keeper van SCB A1 de bal uit het doel.

Door een blessure moest in de 53 ste minuut Marc worden gewisseld voor Eray.

Door de positieve acties van de keeper van SCB A1 kreeg het hele team een enorme impuls. De bal kwam, in de 55 ste minuut, door het midden via Tom met een hele scherpe pass bij Eray. Hij had voor het eerste deze wedstrijd de bal aan de voet. En schoot met een fijne trap de bal langs de keeper. We noemen dit ook wel een gouden wissel. 2 – 2.

STA A1 moest nu alles uit de kast halen. Aanval op aanval werd door die vervelende keeper van SCB A1 tegengehouden. Samen met de sterke verdediging kreeg STA A1 maar één hele grote kans. Er viel wel een doelpunt voor STA A1. Maar deze keurde de goed leidende scheidsrechter af.

In de 60 ste minuut werd Mark gewisseld voor, de speler die terug komt van een blessure, Mike.

Met enorme leuke aanvallen en toch ook opgelegde kansen deed SCB A1 heel goed mee. Het publiek genoot van de vele kansen die er net niet in gingen.

De laatste minuten gingen in. Beide teams zetten alles op alles. Maar het bleef bij 2 tegen 2.

In twee wedstrijden tegen STA A1 werden 4 punten gepakt. Prima prestatie.

En de grote winnaar was het publiek …… Zoals afgesproken …..

Zaterdag 3 mei spelen wij de laatste competitiewedstrijd uit tegen Leeuwarder Zwaluwen A1.

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom en volg SC Bolsward A1 ook op facebook.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.