Jongman, J

Nog 3 punten nodig voor behoud in de 1 ste klasse.

Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Arnoud / Kristian / Wim / Alex / Alexander / Tom / Sven / Marvin / Marc / Mark / Jelle (B1) / Sahan (B1) en Eray (B1).

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) moest deze zaterdag laten zien wat ze waard waren. Tegen de nummer laatst Oeverzwaluwen A1. ( OEV A1 ) En ondanks dat het eerste team van Oeverzwaluwen die middag een wedstrijd moesten spelen in de zaterdag 1 ste klasse, waardoor enkele spelers van OEV A1 een dubbele wedstrijd moesten spelen, stond daar een zeer gemotiveerd team.

1 ste helft

De eerste 5 minuten kwamen we redelijk door. Met een afstandsschot van Kevin kwam de bal bij Alexander. Deze passeerde de keeper van OEV A1 en schoot de bal in het doel. 0 – 1.

Direct daarna kregen we nog enkele kansen. Maar helaas.

In de 30 ste minuut passeerde de linksbuiten van OEV A1 onze gehele achterhoede en schoot de bal achter onze keeper. 1 – 1.

Nog geen tien minuten later was het achterin aan de rechterkant van SCB A1 raak. Weer een solo en daarna werd de bal afgegeven. Met een intikker wederom kansloos. 2 – 1.

Met deze stand gingen we de rust in.

Rust

Met een 2 – 1 achterstand kon alles nog worden rechtgezet. Pak het verzorgde voetbal weer op zoals afgelopen zaterdag tegen Frisia A2.

Alex en Marc werden gewisseld. Sahan en Eray kwamen er in. Beide in de voorhoede.

2 de helft

De eerste 5 minuten kregen we best wel wat kansen.

Dat we die niet afmaakten werd genadeloos door OEV A1 afgestraft in de 60 ste minuut. De aanvaller van OEV A1 tikte de bal weliswaar met de hand naar voren, wat door de scheidsrechter niet werd gezien. SCB A1 bleef staan . Een simpele intikker en het was 3 – 1.

Nog geen 5 minuten later kwam er een voorzet recht door het midden. Een speler van OEV A1 kopte de bal achterover. En tot ieder verbazing van allen die supporter waren van OEV A1 ging de bal in het doel. Deze jongen had nog nooit een doelpunt gemaakt. 4 – 1.

Arnoud kwam er nog in voor Mark. Maar dat mocht niet baten. Het bleef 4 – 1.

Doordat Terschelling had verloren van Makkum is het behoud in de 1 ste klasse toch nog een feit geworden. Hier is voor vandaag dan ook alles mee gezegd.

Wederom complimenten aan de B1 spelers. Prima gedaan heren.

Zaterdag 19 april moeten we thuis tegen Sint Annaparochie A1.

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom en volg SC Bolsward A1 ook op facebook.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.