ONS D2

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 13

12 april 2014 11:30

O.lindeboom

Het lijkt ons niet mee te zitten de tweede competitie helft. Vaak hebben we overwicht in het veld maar weten de jongens dit niet om te zetten in doelpunten en dus wedstrijdpunten. Nu is het ook voor de aanvallers moeilijk spelen tegen jongens die 2 a 3 koppen groter zijn en iets verder zijn in hun lichamelijke ontwikkelingen. De spirit en de wil is er wel maar het is allemaal net niet en het  hebben van een beetje extra geluk ontbreekt er op dit moment aan.

Ook deze wedstrijd was weer een van de gemiste kansen. Kansen zijn er om te worden benut en als je dat niet doet win je niet. ONS maakte een rommel goal in het begin van de tweede helft en dat was  het eigenlijk. SC Bolsward bleef de bovenliggende partij tot aan het strafschop gebied van de tegenstanders. ONS had achterin een “reus “ staan die alle ballen weg roste en de kleine mannetjes van SC Bolsward geen enkele kans gaven om ook maar de bal te raken. Uiteraard had de technische staf daar ook weer een oplossing voor bedacht. Na de rust kwamen we  ook met een voor ONS onverwachte move. Een extra man op de “reus” die hem het spelen van de bal zou moeten bemoeilijken. Daardoor speelden we met een 4 mans voorroede en het beroemde ruit met de punt naar voren op het middenveld , 2 man als echte verdedigers achterin. We zijn dan ook van het standpunt uitgegaan dat de aanval nog altijd de beste verdediging is . Zowaar het lukte ook nog bijna SC Bolsward kreeg kans op kans en had zeker een paar doelpunten kunnen en moeten scoren maar het moet dan wel lukken ONS werd steeds verder in de verdediging gedrukt. Maar jammer genoeg resulteerde dit niet in doelpunten. Het bleef daarom ook ontzettend spannend want als de gelijkmaker was gevallen hadden we zeker gewonnen.

Maar aan zo’n aanvallend concept zit ook een nadeel want als je achterin met twee verdedigers en een verdedigende middenvelder speelt loop je de kans dat je een counter om je oren krijgt.  Maar of je nu met 1-0 verliest of met 2- of 3- 0 maakt dan ook niet meer uit. Het lukte de  Snekers pas diep in de 2e helft  om een  afgeslagen bal een peer naar voren te geven die ook nog bij een aanvaller terecht kwam en onze “verrassende verrassing”  ingevallen als rechtsback kon niet veel meer anders dan een kleine overtreding maken. Een penalty werd dan ook terecht door de goed leidende scheidsrechter Lindeboom gegeven.  De penalty werd goed ingeschoten zodat de mannen van ONS de 0-2 als eindscore lieten aantekenen.

SC Bolsward heeft bijna de gehele wedstrijd het betere van het spel gehad en genoeg kansen gecreëerd om de overwinning binnen te slepen maar steeds was er die “reus” in de verdediging en als het beetje geluk wat je in zo’n wedstrijd nodig hebt je ook nog in de steek laat verlies je de wedstrijd. Jammer maar hellaas zo verliezen is jammer . We zijn strijdend ten onder gegaan en het was een wedstrijd waarbij  met veel inzet door iedereen werd gespeeld.

Al met al was het een wedstrijd om van de smullen er zat van alles in:  spanning,  emotie  en strijd goeie combinaties, slechte ballen ,  kansen en bijna doelpunten. Kortom een heerlijke wedstrijd om naar te kijken met twee zeer aan elkaar gewaagde ploegen waarbij het jammer is dat ONS de volle buit mee naar Sneek nam.

Volgende week zijn er nieuwe kansen uit tegen Heerenveen.