Met verzorgd voetbal ……. en ……… Jelle

Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Arnoud / Kristian / Wim / Alex / Alexander / Tom / Sven / Marvin / Marc / Mark / Jelle (B1) / Sahan (B1) en Eray (B1).

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) heeft veel blessures. Daarom is er hulp ingeroepen van SC Bolsward B1. Dit team staat al veilig in de competitie. En de spelers kunnen alvast wennen aan een stapje hogerop.

Met een prima sfeertje en een heerlijk weertje gingen we om 12:00 uur van start tegen Frisia A2 ( FRI A2 ).

1 ste helft

Even aftasten van beide kanten. FRI A2 en SCB A1 lieten bij balbezit de bal rond spelen. Over het algemeen had SCB A1 meer balbezit. Toch had FRI A2 ook zijn plaagstootjes. Maar er zat vertrouwen in de ploeg van Bolsward. En dit werd ook beklonken met een doelpunt. In de 5 de minuut ging de bal door het midden. Marvin tikte de bal naar de opkomende Sahan. Deze tikte de bal keurig terug en Marvin tikte de bal met overtuiging in het doel. 0 - 1.

In heel veel wedstrijden was het juist andersom. Achterstaan binnen 5 minuten.

SCB A1 bleef het balletje achterin goed rondspelen. En de tegenaanvallen die we kregen werden goed opgevangen. Gelijk in balbezit bleef SCB A1 hun eigen spel spelen. En zo bleef het 0 - 1.

Rust

Er zaten 4 teams in één kleedkamer. Dat was in de rust erg lastig. Daarom heeft SCB A1 een lege kleedbox opgezocht zodat er toch nog enigszins een vorm van teambespreking kon plaatsvinden.

Doorgaan met het controleren van de bal en vooral de eerste minuten goed doorkomen.

2 de helft

Zo gezegd zo gedaan. FRI A2 bleef achterin hangen en SCB A1 kon de bal heerlijk rond spelen. Dat was eigenlijk het beeld van de tweede helft van de wedstrijd.

SCB A1 ging in de 55 ste minuut wisselen. Arnoud had in de rust al aangegeven dat hij iets last had van zijn knie. Arnoud er uit en Mark er in. Hierdoor ging Wim naar het midden achterin. En Sven van links voor naar links achter.

Door deze omzetting dacht FRI A2 iets meer druk te kunnen zetten. De keeper van SCB A1 was goed geconcentreerd aan het spelen en dit gaf dan ook de rust in de achterhoede weer terug.

Wel kreeg Jelle in de 65 ste minuut een gele kaart. We noemen dit een nuttige gele kaart. Ver op het  eigen middenveld.

In dezelfde minuut werd Sahan vervangen door Eray. Hierdoor ging Mark op rechtsvoor en Eray op linksvoor.

Door het koppie er bij te houden kreeg SCB A1 steeds meer kansen. Marc een schot op doel. Jelle onderkant lat. Mark die de bal net niet onder controle had.

Totdat SCB A1 een corner kreeg in de 75 ste minuut. Eray slingerde de bal voor het doel met zijn linker poot. De bal werd niet goed weggewerkt en kwam bij Marvin voor de voeten. Hij bedacht zich geen seconde en knalde de bal strak in het netje. 0 – 2.

In dezelfde minuut werd de uitstekend spelende rechtsback van SCB A1, Alex, met een publiekswissel vervangen door Kristian. Maar ook Kris stond zijn mannetje.

De wedstrijd werd nog één keer onderbroken door een zeer ongelukkige botsing van een speler van SCB A1 met de keeper van FRI A2. De keeper kon niet meer verder. ( Later bleek in het ziekenhuis dat hij een gekneusde spier had. Beterschap namens SCB A1. )

Nadat het eindsignaal had geklonken was de leiding van SCB A1 zeer gelukkig met de overwinnen van vandaag.

Drie dik verdiende punten kunnen worden bijgeschreven.

En vooral de complimenten aan de B1 spelers. Prima gedaan heren.

Zaterdag 12 april zal er worden gespeeld tegen Oeverzwaluwen A1 uit en ook in Koudum. Ook Koudum is niet ver.  Aanvang van deze wedstrijd is 10:30 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl )

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom en volg SC Bolsward A1 ook op facebook.