0 - 4

Aengwirden D1

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 13

5 april 2014 11:30

SC Bolsward verliest wederom maar de uitslag was wel geflatteerd. Maar ja het is en blijft een feit maak jezelf de kansen niet dan doet de tegenstander het wel.   4-4 of zelfs een overwinning had  zomaar gekund.

Wat de uitslagen en tussenstanden in de competitie al lieten zien dat alle ploegen aan elkaar zijn gewaagd en er zitten geen zwakke ploegen in deze poule. Na drie wedstrijden gaan de eerste 4 teams met 6 punten op kop dan komt SC Bolsward met 3 punten  en Heerenveen staat nog op nul punten onderaan. Maar ook dit team had zomaar 6 punten kunnen hebben  gezien de uitslagen van  de wedstrijden.
De eerste helft was D2 de sterkste van de twee gelijkwaardige ploegen. Balverlies op middenveld was de ommekeer en uit een snelle aanval werd de 0-1 gescoord . Nog niks aan de hand de boys van D2 hebben vaker achter gestaan en de wedstrijd was nog lang niet afgelopen. Er werd flink gestreden en de slag op het middenveld was gelijkwaardig en dan is het maar net valt het balletje goed.

De eerste helft van de 2e helft  ging de wedstrijd zeer gelijk op en lag Bolsward ook  op schema om de gelijkmaker te maken Kans op kans kregen de Bolswarders maar de bal moet tussen de palen  met de horizontale ligger erboven en niet tussen de cornervlag en de doelpaal.

Aengwirden D1 een ploeg met allemaal 2e jaar D spelers  waren allemaal fysiek grotere en sterkere jongens en troefden gaandeweg de wedstrijd Bolsward af op snelheid en kracht, Vooral de snelle aanvallers kregen een aantal kansen die de tweede helft goed werden uitgespeeld . Aengwirden liep in de tweede helft dan ook uit naar een 0-4 eindstand, Geflatteerd dat dan weer wel maar ja de tegenstanders straften de fouten van  Bolsward onmiddellijk af en als je dan niets terug doet verlies je de wedstrijd nogmaals jammer dat weer wel. Hopen dat we geleerd hebben dat wanneer je een tegenstander korter dekt hij moeilijker aan de bal kan komen. En dat wanneer je een bal aanneemt de bal bij je moet houden omdat anders de tegenstander ermee aan de haal gaat en met een steekpas de aanvaller vrij voor de keeper zet.

Bolsward kwam er niet doorheen. Het team speelde wel met inzet en het positiespel was opbouwend wel goed er was altijd een man aanspeelbaar maar net het laatste geluk ontbrak. Mede door de fysieke kracht die de verdedigers van de gasten hadden. Bolsward heeft nu eenmaal niet van de vruchtbare grond dat kinderen van 11/12 jaar rond de 160- 170 zijn en laat nu net de voorhoede uit niet de allergrootste spelers bestaan waardoor ze er bijna niet tot zeer moeizaam door konden komen. Ondanks dat zijn er zeker een 7 tal doelpuntrijpe kansen geweest voor Bolsward en werd er leuk gevoetbald door twee gelijkwaardige teams die alle twee proberden het voetballend op te lossen.

Volgende week Is er weer een kans tegen ONS waar we gezien de eerste wedstrijd zeker nog een appeltje mee hebben te schillen