Lucas Bangma (scrimmage)
52'

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 13

22 maart 2014 12:45

zaterdag 22 maart stond de uit wedstrijd tegen de  Wit/Zwarte rivalen uit Sneek op het programma.

De boys uit Bolsward begonnen serieus aan de warming-Up en dat was voor ons een teken dat het weer goed zat bij de mannen.  Ze hadden er zin in !!!!!

De eerste 10 minuten van de eerste helft waren de Bolswarders sterker en zetten de ploeg uit Sneek vast  en zelfs een voorsprong zou in dit stadium van de wedstrijd verdiend zijn geweest. Maar hoe luid ook alweer een oude voetbalwet?  Als je zelf de kansen niet maakt scoort de tegenstander. Ook nu ging deze regel op. Maar het moet worden gezegd de mannen van SWZ hadden in deze fase ook het betere van het spel. Na goed combinatie voetbal en een snelle uitval scoorden de Snekers in de 11 min 1-0.  Jammer maar zeker niet iets om bij de pakken neer te zitten. Bolsward ging proberen nog meer druk te zetten maar liet achterin een beetje te veel  ruimte waardoor in de 23e en 25 min door twee rommelige doelpunten met een 3-0 voorsprong voor de Snekers de kleedkamer werd opgezocht.

De tweede helft had Bolsward voor de wind en ging het spel ook een stuk gemakkelijker en was het op inzet zeker de sterkste. Maar ook nu wisten de boys uit Sneek een bal langs onze keeper te schieten en was het  in de 40e minuut 4-0. Nou werd het toch echt tijd om iets terug te doen anders zou de uitslag wel eens heel hoog uit kunnen vallen.  Alles vol op de aanval het zg "dood of de gladiolen" spel werd uit de hoge hoed getoverd. Vier man op het middenveld 3 in de voorste linie en dan maar eens kijken. Nou dat kijken hebben we langs de kant zeker gedaan. Verbaasd dat weer wel dan van de vele kansen die de Bolswarders kregen.
In de 44 min scoorde Cristiaan uit een corner met een kopbal  dat was nr 1. Doorgaan was het credo. Bolsward bleef goed druk zetten, geholpen door de wind werd er doorgejaagd op doelpunten.
In de 50e minuut was het via een combinatie op links Lucas die de bal door een wir-war van spelers de bal achter de keeper van Sneek prikte.  Zo dat was nr 2. Vanaf de aftrap vlogen de Bolswarders erin en de mannen van Sneek werden meteen in de verdediging gedrukt en door alle drukte en de felle tegenwind konden ze de bal niet weg krijgen uit de achterhoede en weer was het Lucas die de bal het laatste zetje gaf en  het 3e doelpunt van Bolsward liet aantekenden. 4-3 en nog  een kleine 10 minuten te gaan.

Zou het lukken??????

De laatste fase van de wedstrijd waren de Snekers over de schrik van 3 tegendoelpunten heen en  hielden de voorsprong vast door er een schepje fysieke kracht bovenop te doen en de laatste krachten aan te spreken. Er waren nog zeker kansen voor de Bolswarders maar de spelers van SWZ hielden het achterin onder controle en verdedigden met man en macht. De aanvallen van de Bolswarders  werden keer op keer  afgeslagen met methodes die op het randje waren.  Hier en daar een duwtje of een tikje en de bal  kon weer uit de gevaren zone worden weggewerkt zodat de eindstand 4-3 in het voordeel van SWZ bleef staan op het score bord.

Eindoordeel : Een wedstrijd van sc bolsward waarin ze met veel inzet speelden en een tweede helft waarin we de betere waren.Mede doordat er meer de combinatie werd geprobeerd te zoeken. Verliezen in zo’n spannende pot voetbal is sneu maar zeker niet erg. Over de hele wedstrijd genomen waren de spelers van SWZ  technischer vaardiger en ook was het positie spel bij hun beter verzorgt. Dat in combinatie met  fysieke kracht van de verdedigers  en snelheid die de spelers voorin hebben een goed en leuk spelend ploegje wat niet veel punten zal verliezen deze competitie.