Onbekend

Uiteindelijk toch een puntje in Bolsward gehouden.

Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Arnoud / Kristian / Wim / Alex / Alexander / Tom / Melvin / Marvin / Marc / Mark / Arjen en Niels.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) moest deze zaterdag eerst op de foto. Dan op het intrapveldje de warming-up doen. En daarna gelijk veld C op. Om na de pasjescontrole aan de wedstrijd te beginnen. Geen tijd te verliezen dus.

Door een groot aantal blessures werd er deze week weer een beroep gedaan op twee A2 spelers. Melvin en Arjen.

1 ste helft

Er werd leuk gevoetbald. De bal werd goed in de ploeg gehouden. En er werd hoofdzakelijk op de helft van VV Geel Wit A1 ( GW A1 ) gespeeld. Bal op de buitenkant paal. Met een mooie één twee net niet het doel in. Rustig door blijven gaan met het maken van kansen.

Plots in de 20 ste minuut kreeg GW A1 een afvallende bal op 25 meter van het doel. SCB A1 keek en deed niets. Een afstandsschot ging langs allen heen en de keeper was hierdoor kansloos. 0 – 1.

Eerste kans voor GW A1 en gelijk een doelpunt. Hoe nu verder?

SCB A1 had nog steeds het betere van het spel en creëerde steeds meer kansjes. Maar geen doelpunten. Het leek er even op dat dit ook niet ging gebeuren.  Door een ongelukkige val kwam Niels op zijn pols terecht. Hij moest worden gewisseld. ( later bleek de pols te zijn gebroken – Niels beterschap ) Melvin kwam voor hem in de plaats.

In de 35 ste minuut kwam er een voorzet van links van Wim. Marc stond, tussen veel tegenstanders in, bij de tweede paal. Het hoofd van Marc ging iets naar voren en hij kopte de bal in het doel. 1 – 1. Zo simpel was het.

En nu de kop er voor en uitlopen op GW A1. Zou je zeggen…. Het bleef wel aandringen naar voren maar de doelpunten bleven uit. 40 Minuten gespeeld en alles leek onder controle. SCB A1 deed een zachte terugspeelbal op de keeper. Hij kwam uit het doel en leek de bal weg te gaan schieten. Helaas was de tegenstander hem net te slim af en schoot de bal in het doel. 1 – 2.

Dit was tevens de ruststand.

Rust

Omdat er op zich wel aardig werd gespeeld hoefde de leiding niet anders te vermelden dan dat ze nog harder moesten werken en de doelkansen er in te schieten. Een korte pauze want GW A1 moest de boot halen.

2 de helft

Zoals de eerste helft eindigde begon de tweede helft. SCB A1 was beter dan GW A1. Direct na de rust zette Alexander de bal voor. Maar Marc kon er net niet bij. Ook Marvin stond op 12,6 meter alleen voor de keeper. Maar helaas.

In de 70 ste minuut kreeg GW A1 de bal niet goed weg en stuitte de bal tussen alles en iedereen. De zeer attent spelende Mark wurmde zich er tussendoor en in een scrimmage tikte hij de bal over de keeper in het doel. 2 – 2.

Ook het publiek vernam dat er meer in zat. SCB A1 werd nog sterker.

Maar zoals zo vaak dit seizoen gaf SCB A1 de tegenpartij één moment te veel vrijheid. Niet goed meeverdedigd door de SCB A1 spelers. Daar stond, in de 80 ste minuut, een spelers van GW A1 frank en vrij om de bal er in te tikken. 2 – 3.

Er werd door SCB A1 één op één gespeeld om meer macht op het veld te krijgen. Aanval op aanval werd door GW A1 tegengehouden. Wim kreeg de bal op links aangespeeld en wou een hele mooie voorzet geven. Het hele stadion was doodstil …… allen keken naar de bal ….. allen keken naar de keeper van GW A1 …… En …… over het keepertje en in het doelletje. 3 – 3 in de 85 ste minuut.

De wedstrijd werd goed uitgespeeld.

Één punt is mooi maar er had weer veel meer ingezeten.
Arjen jij ook bedankt voor je steun en inzet.

Zaterdag 29 maart zijn we vrij. Op 5 april spelen we uit tegen Frisia A2. Leeuwarden is niet ver. Aanvang van deze wedstrijd is 12:00 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl )

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom en volg SC Bolsward A1 ook op facebook.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.