D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 13

15 maart 2014 11:30

O.J. Lindeboom

Na de valse start van vorige week was er deze zaterdag  de mogelijkheid om een herstart te maken tegen het Udiros uit Nieuwehorne.

Udiros was vorige week  als winnaar uit de bus gekomen tegen Eangwirden met 5-4 en dus was het noodzaak om de punten te pakken , dit om de aansluiting te houden en niet na twee wedstrijden al onderin te bungelen.

In de week vooraf verliepen de trainingen zoals de laatste weken wel vaker gebeurd stroef en rommelig tot de vrijdagavond training. Op vrijdag lijkt het net of de wedstrijd pas begint te leven bij de boys want nu werden de oefeningen een stuk beter en geconcentreerder afgewerkt. De warming Up op de zaterdagmorgen vooraf aan de wedstrijd verliep ook weer geheel volgens wens en de leiding had dan ook weer het volle vertrouwen in een goede afloop. We waren ervan overtuigd dat de jongens hun stinkende best zouden gaan doen.

Hoe groot was ook de verbazing dat binnen 5 minuten na het eerste fluitsignaal van de goed fluitende  scheidsrechter O . J. Lindeboom de knapen uit Nieuwehorne al 2 keer hadden gescoord.

Het ongeloof bij de spelers was net zo groot als dat van de leiders en trainers langs de kant. De boys herpakten zich uitstekend en in de 7e minuut was een afvallende bal die door Lucas het laatste zetje mee kreeg en de 1-2 stond op het bord. Nu was het zaak te blijven proberen om de gelijkmaker te maken en de aanval te blijven zoeken. Het duurde toch nog tot de 21e  minuut dat Dennis met een beetje geluk en hulp van de keeper de 2-2 liet aantekenen. De spelers van Udiros werden steeds vaker door spelers van Sc Bolsward aan de kant gezet en met een geweldige inzet afgetroefd. Technisch waren een aantal spelers van de bezoekende club sterker maar met inzet en er zo nu en dan eens flink “inkleunen”win je zeker op dit niveau meer. De 3-2 was in de 25e minuut dan ook dik verdiend. Een aanval over links werd door luuc beheerst ingetikt . Het spel werd rommeliger en door een paar klutsballen wisten de gasten in de 37e minuut er zowaar nog een gelijkmaker uit te persen.

Maar ook nu was het Sc Bolsward dat door ging met  iets waar het bijna de gehele wedstrijd al op had gewonnen nml. met strijd en passie voetballen. Na een paar goede combinaties en een goede aanval werd de snelheid van Robbin goed gebruikt,  die verschalkte de keeper en kon de eindstand 4-3 voor de ploeg uit Bolsward worden opgetekend.

Conclusie:  3 punten in de knip niet de beste wedstrijd van het jaar maar wel geknokt en gestreden. Soms was het oude samenspel weer even te bewonderen en dan zie je dat met een paar combinaties de bal vanuit de verdediging naar de snelle aanvallers gaat en er meteen een kans of een kansrijke situatie ontstaat.

Als deze stijgende lijn nu eens volgehouden kan worden word het een mooie  2e seizoenshelft.  Ook gezien de uitslagen doen we weer volop mee. In deze competitie kan iedereen van iedereen winnen. En zijn de ploegen zeker aan elkaar gewaagd.