35'

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 13

8 maart 2014 9:00

Omdat er geen grote sponsor zich had aangemeld moesten we het ook afgelopen wintermaanden weer doen met een overwinteringprogramma in eigen land. Waar grote clubs een paar weken naar warme oorden vertrekken en spelers aankopen en verkopen moest D2 het doen met trainingen in de kou en regen en iedere vrijdagavond een oefenwedstrijd in oer Hollands weer.

Ook op de transfermarkt zat het niet mee. Spelers van topclubs waren te duur of wilden zelf niet naar Bolsward verhuizen. Spelers van een naburige vereniging mochten (nog)  geen handtekeningen zetten omdat  er tijdens de contactbesprekingen tussen de clubs van alles mis ging en de clubs ( nog)  niet tot overeenstemming konden komen. Het zijn tenslotte kinderen van een 11-12 jaar en ja die laat toch niet zomaar met plezier voetballen bij een club waar ze zelf graag willen spelen.

Maar goed na een lange en gedegen voorbereiding op naar de nieuwe voorjaarscompetitie. Een geheel nieuwe poule met nieuwe clubs en andere teams.
Als 1e wedstrijd stond de wedstrijd  tegen ONS D2 uit en in Sneek op het programma . ONS D2 vorige competitie nog uit komend in de 1e klas was zeker de eerste helft  deze morgen de meerdere van SC Bolsward. Ze begonnen wakkerder en scherper dan de boys uit Bolsward. Tijdens de warming up had de technische leiding al in de gaten dat het een beetje vroeg was voor de knapen uit Bolsward. Slap een warming –up beginnen is vaak een slecht teken. Spullen vergeten is ook niet slim…… Nee het zat  nog niet helemaal lekker bij de jongens.Of waren het de spanningen ......  Het ergste doem scenario wat je als team dan kan overkomen gebeurd dan ook nog. Binnen 5 minuten lag de bal al achter de keeper in het doel van SC Bolsward 1-0. We hoopten dat de jongens nu wakker zouden worden maar dat duurde nog zeker tot de rust. Bij rust was de achterstand inmiddels  opgelopen tot 4-1. Het spel was zeker de eerste helft bedroevend slecht van alles maar ook echt alles ging mis.

In de rust eerst  limonade met extra suiker en een donderpreek houden helpt maar een klein beetje. En zowaar er kwam weer wat meer vuur in het spel . De wedstrijd was eigenlijk in de 1e helft al weggegeven maar om zomaar te worden afgeslacht en te worden opgerold was de spelers  van SC bolsward toch de eer te na. De tweede helft was al stukken beter dan de eerste helft . Er werd meer geprobeerd de vrije man te zoeken en dat resulteerde in een hand vol kansen. Het 2e doelpunt was daar een goed voorbeeld van. Van achteruit combinerend werd heel  ONS te kijk gezet en lag de bal in no time achter de keeper van ONS. Voetbal is niet moeilijk als je  maar inzet toont en  voor de bal gaat.  Inzet en passie daar moet dit team het van hebben. Zou je vijf man met gemak kunnen passeren en dan nog een bal over 30 meter precies op maat kunnen geven speelde je niet bij SC Bolsward.

Conclusie van de eerste wedstrijd. Pittige tegenstander dat mag zeker niet worden vergeten. De tweede helft was veel beter dan de eerste en dat is dan een lichtpuntje waar we van leren en we houden het er maar op dat het een valse start is geweest en volgende week thuis tegen Udiros vanaf het begin er volle bak ingaan.