Sietse la Roi

Drie wedstrijden na de winterstop en nog nul punten.

Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Arnoud / Kristian / Wim / Alex / Alexander / Denis / Tom / Mike / Marvin / Marc / Mark / Sven en Mathijs.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) had als opdracht de lijn van spelen door te trekken tegen de tegenstander van vandaag SC Leovardia A1 ( SCL A1 ). En met vervangend grensrechter Johan Dijkstra moest dat lukken.

Na 10 minuten gelijk opgaande strijd kreeg SCL A1 een terechte strafschop. Gestrekt been van onze keeper naar de tegenstander. Gelukkig geen gele kaart. Wel een benutte strafschop. 0 – 1.

SCB A1 kreeg wat meer veldoverwicht. Maar de kansen werden niet benut.

Door een blessure van Mike moest hij worden gewisseld in de 19 de minuut. Mark kwam voor hem in de plaats. Vrijwel gelijk daarna kregen wij een vrije bal op het middenveld. Arnoud schoot de bal rond de strafschopstip en Denis kopt de bal heerlijk achterover het netje in. 1 – 1.

SCL A1 had het heel moeilijk in deze fase van de wedstrijd. SCB A1 controleerde de wedstrijd door goed te blijven communiceren. Hierdoor ontstond in de 36 ste minuut het tweede doelpunt voor SCB A1. Mooi tikwerk en uiteindelijk kwam de bal bij Alexander. Hij stond tussen enkele tegenstanders van SCL A1 in. Met enkele bewegingen maakte hij zich vrij en schoot de bal in het doel. 2 – 1.

Niet gek doen maar gewoon leuk blijven voetballen. Dat deed SCB A1 tot aan de rust.

Ruststand was dus 2 – 1.

Tevreden gezichten in de kleedbox. Koppie warme thee ging er wel in.

Blijf behouden en geconcentreerd spelen. Alle spelers waren het met elkaar eens. De drie punten blijven in Bolsward.

Maar de tweede helft was nog maar net aan de gang. Een verdwaalde bal kwam tussen de keeper van SCB A1 en een speler. Een ieder stond te kijken en SCL A1 tikte de bal in het doel. 2 – 2.

Hoe is het mogelijk dacht het publiek. Beter maar toch weer met de rug tegen de muur.

Tom had in de rust al aangegeven dat het niet prettig aanvoelde in de lies. Hij werd dan ook in de 50 ste minuut gewisseld door Mathijs. Het voetballen van beide kanten werd wat grimmiger. SCL A1 wilde winnen en SCB A1 wou het gelijkspel vasthouden. Sven werd in de 75 ste minuut nog ingebracht voor Marvin. Hier en daar kregen beide teams enkele kansen. Het leek op het verdelen van de punten aan te komen. Maar plots schoot SCL A1 de bal  in de 808 ste minuut voor het doel. De bal zou worden weggewerkt. Dat lukte niet. Hierdoor stonden alle SCB A1 spelers stil en naar de bal te kijken. En heel simpel kon SCL A1 kiezen uit twee spelers wie de bal uiteindelijk in het doel mocht schieten. 2 – 3.

Mathijs raakte bij de vorige actie geblesseerd en kon niet verder spelen. SCB A1 had geen wissels meer om in te zetten en moest dus met 10 man verder spelen.

SCL A1 speelde de wedstrijd uit met een 2 – 3 voorsprong.

De eerste helft was goed. De tweede helft heeft SCB A1 het laten liggen.

Zaterdag 15 maart spelen we uit tegen Terschelling A1. Aanvang van deze wedstrijd is 13:45 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl )

Bent U in de buurt dan bent U van harte welkom en volg SC Bolsward A1 ook op facebook.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.