15 februari 2014

Nog drie basisspelers op vakantie.

Spelersgroep bestond uit:

Robin ( B1 ) / Arnoud / Kristian / Wim / Alex / Alexander / Denis / Sven / Mike / Mark / Marc / Niels en Mathijs.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) heeft deze keer de schone taak om SC Franeker A1 ( SCF A1 ) het heel moeilijk te maken. SCF A1 kan bij winst, periode kampioen en tevens koploper worden. Met deze informatie in het achterhoofd zal SCB A1 alles op alles moeten zetten om de drie punten in Bolsward te houden. Dat betekent heel veel inzet en geconcentreerd spelen.

Ook deze wedstrijd stond B1 keeper Robin het doel van SCB A1 te verdedigen.

De wedstrijd begon. Alle spelers van SCB A1 zochten hun mannetje op. Er werd in de eerste minuten fel gestreden om de bal. Toch kwam in de derde speelminuut SCF A1 op een 0 – 1 voorsprong door het niet goed overnemen van een speler.

Door niet het hoofd te laten hangen maar het spel positief op te pakken kreeg SCB A1 de wedstrijd weer redelijk onder controle. De rust werd achterin bewaard. SCB A1 kreeg kansjes maar werden niet benut. Totdat in de 12 de minuut Arnoud een ietwat verdwaalde bal naar voren schoot. Alexander was attent. En nadat hij de bal goed onder controle had passeerde hij de keeper van SCF A1 met een mooi schot. 1 – 1.

SCF A1 was even het overzicht kwijt en de spelers raakten een beetje geïrriteerd. Je zou toch zeggen dat SCB A1 hier van kon profiteren. Maar niets was minder waar. We lieten de bal wel mooi rond spelen. En het zag er allemaal redelijk verzorgd uit. Maar met de enkele kansjes die werden gecreëerd werd niets gedaan. SCF A1 kreeg hierdoor weer wat zelfvertrouwen. En in de 30 ste minuut miste de verdediging van SCB A1 het overzicht en de bal. Het overnemen van spelers werd niet gedaan. Hierdoor kwam de linksvoor helemaal vrij. Hij kreeg de bal. En met een mooie boogbal, vlak over de grond, scoorde hij de 1 – 2.

Wederom een achterstand voor SCB A1. SCF A1 kroop wat terug. Omdat ze zagen dat SCB A1 steeds beter begon te draaien lieten ze zich terug zakken op eigen helft. Het middenveld van SCB A1 had veel balbezit. Links en rechts werd geprobeerd om er langs te komen. In de 40 ste minuut gaf Alexander een splijtende pass op Mark. Mark, die de bal in één keer volledig onder controle had, schoof de bal heerlijk langs de keeper van SCF A1. 2 – 2 op het scorebord.

Dit was tevens de ruststand.

De trainer/coach van SCF A1 stond in kleedbox naast ons vreselijk te keer te gaan tegen zijn spelers. Hij was blijkbaar niet tevreden. Er stond namelijk wel een periodetitel op het spel.

Nadat de trainer/coach van SCF A1 wat rustiger was geworden kon ook bij SCB A1 in de kleedbox het nodige worden aangegeven naar de spelers.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd. Lekker fel op de bal en goed luisteren naar de trainer/coach. Keeper Robin had een paar hele goede reddingen. Hij zat zowel de eerste als de tweede helft heerlijk in de wedstrijd. SCF A1 begon meer en meer ongecontroleerd te spelen. Ze kregen dan ook in de 60 ste en 65 ste minuut een gele kaart. In de 60 ste minuut werd Kristian gewisseld voor Mathijs. SCB A1 liet zich een beetje provoceren en dit resulteerde ook in twee gele kaarten. Mark werd in de 75 ste minuut gewisseld voor Niels.

SCF A1 zette alles op alles om toch een overwinning uit Bolsward weg te slepen. Het middenveld en de verdediging van SCB A1 bleef de ballen keren. Totdat een speler van SCF A1 in de 85 ste minuut alleen voor de keeper kwam. En met een kluts-bal rolde de bal over de doellijn. 2 – 3.

Hierdoor kreeg SCF A1 weer moed en gingen dan ook door. In de 88 ste minuut werd de 2 – 4 aangetekend.

Dit was na 90 minuten de eindstand.

Over de gehele wedstrijd gekeken was het gevoel beslist niet slecht. Als SCB A1 de inzet blijft behouden die ze 75 minuten hebben laten zien en de kansen afmaken, dan gaan de komende wedstrijden de punten worden gepakt. Zaterdag 8 maart spelen we thuis tegen Leovardia A1 uit Leeuwarden. Aanvang van deze wedstrijd is 10:30 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl )

U bent van harte welkom en volg SC Bolsward A1 ook op facebook.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.