Serra, C.

Dit seizoen drie wedstrijden tegen Makkum A1 en 7 punten gepakt.

Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Arnoud / Mathijs / Tom / Wim / Mike / Alexander / Denis / Marvin / Mark / Niels / Alex / Kristian.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) moest zaterdag om 15:00 uur aantreden tegen Makkum A1 ( MAK A1 ).

Dat het niet makkelijk zou worden , werd van te voren voorspeld. Lekker ontspannen warmlopen. En geconcentreerd naar de kleedbox.

Marvin, die deze dag jarig was, mocht in gekleurde kousen voetballen. Deze had hij speciaal voor deze dag gekregen van Tom. Kijken of dat geluk bracht.

De scheidsrechter ging samen met de aanvoerders, en de spelerspassen in de hand, langs de lange rij spelers van SCB A1 en MAK A1. Toen deze controle klaar was gingen alle spelers elkaar een prettige wedstrijd toewensen. De heren kennen elkaar als je bijna buren bent.

De mouwen werden opgestroopt. En we gingen los.

MAK A1 durfde niet te komen. Daardoor kregen wij veel ruimte om van achteruit op te bouwen. Ondanks dat we toch diverse omzettingen hebben moeten doen vanwege de spelers die niet mee mochten doen, lukte dat aardig. Gecontroleerd voetballen en wachten op een kans. Er werd door SCB A1 enkele plaagstootjes uitgedeeld. Maar MAK A1 kon de eerste 5 minuten nog een beetje meekomen. Daarna kreeg SCB A1 diverse kansen en goeie mogelijkheden. Enkele aanvallen buiten om. Met leuke voorzetten van links en rechts. Door deze kansen speelde SCB A1 volledig op de helft van MAK A1. De druk nam enorm toe.

In de 16 de minuut kreeg SCB A1 een vrije bal net buiten het strafschopgebied. Alexander legde de bal klaar. Aanloopje … En met een stuit voor de keeper ging de bal in het doel. 0 – 1.

Enorm blij met de voorsprong ging SCB A1 nog beter voetballend door. Er werd alles op alles gezet om de tegenstander niet in het spel te laten komen. Dit lukte prima. Veel druk op de keeper van MAK A1.

In de 26 ste minuut kreeg SCB A1 een corner op links. Alexander schoot met veel precisie de bal voor. Over iedereen en alles heen. Daar stond Marvin. Een heerlijke intikker met veel rust en vertrouwen. 0 – 2.

Ook nu weer moest de rust worden bewaard bij SCB A1. MAK A1 begon iets meer in de wedstrijd te komen. Er werd door beide ploegen gestreden om elke meter. In de 40 ste minuut kreeg SCB A1 een hoekschop tegen. De bal werd weggewerkt en kwam bij Marvin in de voeten terecht in het eigen zestienmeter gebied. Hij draaide zich om en begon met de bal aan de voet te lopen. Hij passeerde over de linker flank 3 tegenstanders op eigen helft. Daarna stonden er nog een paar. Volgens mij heeft hij ze helemaal niet gezien. Sterk als een beer bleef hij in balbezit. Kappend en draaiend stond hij plots op het zestienmeter gebied van MAK A1. En met een mooie boogbal ….. Jammerlijk op de lat. De bal kaatste terug het veld in en kwam bij Wim voor de voeten. Hij controleerde de bal enigszins. En met een verwoestend schot ging de bal helaas over het doel.

Vijf minuten later kreeg MAK A1 een strafschop. Die ging er in. 1 – 2.

Een tegenslag voor SCB A1 om wederom net voor rust een doelpunt tegen te krijgen. Vorige week ook al.

Een lekker kopje thee stond klaar in de kleedbox. Er werd goed verteld wat er goed ging en wat er beter kon. Als wij zo door blijven voetballen was er geen vuiltje aan de lucht.

Toch zag het er in de tweede helft anders uit. MAK A1 begon meer naar voren te spelen. Het middenveld van SCB A1 moest veel werk verzetten.

Plots werd de bal in de punt van de zestienmeter geschoten waar  Marvin een duel moest uitvechten. Deze bal kwam via de kluts bij Alexander die de bal, tot twee keer toe, snoeihard tegen de keeper aanschoot. Op het moment dat Marvin de bal in het doel schoot, floot de scheidsrechter, omdat hij waarnam dat de keeper van MAK A1 een hoofdwond had. Deze beslissing discutabel. Maar de scheidsrechter beslist. Het bleef dus 1 – 2.

Tot de 65 ste minuut kon SCB A1 het volhouden. MAK A1 kreeg de bal op het middenveld in bezit. Een verre voorzet richting het doel.  Kevin probeerde de bal tegen te houden. Hij sloeg de bal tegen een speler van MAK A1 en de bal verdween in het doel. 2 – 2.

De linksback van MAK A1 kwam steeds mee op. Daarom heeft SCB A1 in de 67 ste minuut Mark gewisseld voor Alex. En 9 minuten later moest Arnoud worden gewisseld voor Kristian. Hierdoor moest Mathijs naar het centrum.

Doordat MAK A1 steeds meer in de wedstrijd kwam moest SCB A1 inzakken. We kregen in de 78 ste minuut een vrije bal tegen op rechts. Deze werd prachtig in de verste hoek, over de keeper, ingeschoten. 2 – 3.

Er moest wat gebeuren bij SCB A1. De druk op MAK A1 nam toe. Hierdoor kreeg niet alleen SCB A1 maar ook MAK A1 vele kansen.

SCB A1 kreeg een corner in de 82 ste minuut. Omdat Alexander last had van zijn voet nam Wim de corner. De bal werd weggewerkt door MAK A1 en kwam bij Alexander voor de voeten. Met zijn laatste inspanning schoot hij op het doel. RAAK. 3 – 3.

De wedstrijd werd uitgespeeld en beide ploegen waren min of meer tevreden met het gelijke spel.

Het was fantastisch om te zien hoeveel ouders en andere familie en vrienden van de SCB A1 spelers aan de lijn stonden. Volgende week, op zaterdag 14 december, is de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Aanvang van deze wedstrijd is 10:30 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl )

U bent van harte welkom en volg SC Bolsward A1 ook op facebook.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.