Weiland, R.

Een wedstrijd waar alles in zat.

Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Arnoud / Mathijs / Sven / Kristian / Mike / Alexander / Denis / Marc / Marvin / Mark / Niels / Alex / Tom.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) had even een weekje rust gehad. Na twee overwinningen was de stemming prima. En vooral een positieve uitstraling. Helaas dat er afgelopen week diverse spelers om diverse redenen niet konden trainen. Daarom begonnen we met twee spelers, Alex en Tom, op de bank die helemaal niet hadden getraind. En één speler, Niels, die 1 keer heeft kunnen trainen vanwege een knieblessure. Nu was koploper Leeuwarder Zwaluwen A1 ( LZW A1 ) aan de beurt.

De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd. SCB A1 nam de aftrap. De bal werd naar achteren gespeeld. LZW A1 stormde met alle spelers naar voren. En met succes. Ze veroverden de bal. Een voorzet. En de bal werd, precies na 20 seconden spelen, achter onze keeper getikt. 0 – 1.

Oeps. Dat was niet helemaal de bedoeling. Met veel arrogantie liepen de spelers van LWZ A1 terug op eigen helft. Met de gedachten van “dat gaat makkelijk?”

Toch herpakte SCB A1 zich goed. Er straalde vertrouwen uit de ploeg. Er kwamen een paar leuke kansen. Het hele team stond zijn mannetje. LWZ A1 werd steeds meer teruggedrongen op eigen helft. In de 20 ste minuut kreeg Marvin de bal na een mooie steekbal van Mike. Marvin slalomde door de verdediging  en schoot heel beheerst langs de keeper van LWZ A1. 1 – 1.

Doordat we beter waren gingen we nog meer druk zetten. LWZ A1 speelde in de 30 ste minuut de bal terug op de keeper. Hij stond op de 5 meterlijn en pakte toen de bal in de handen. Indirecte vrijetrap voor SCB A1. Alle spelers van LWZ a1 stonden op de lijn van het doel. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter tikte Marvin de bal naar Marc. Marc schoot snoeihard door alles en iedereen heen en de bal knalde tegen het net. 2 – 1.

LWZ A1 was helemaal de weg kwijt. Dit waren ze niet gewend. Het werd een beetje onrustig op het veld. Door een ongelukkige beweging tikte Alexander een tegenstander aan. Hij kreeg in de 32 ste minuut, van de goed leidende scheidsrechter, een gele kaart. Mathijs gaf in de 35 ste minuut aan niet verder te kunnen spelen. Een knieblessure. Hij werd vervangen door Tom. SCB A1 kwam geen moment in moeilijkheden. Alle ballen werden gekeerd ver voor het strafschopgebied. In de 40 ste minuut pakte de keeper van LWZ A1 Marvin bij de benen in plaats van de bal. Een strafschop voor SCB A1. Marc pakte de bal. Hij heeft op de trainingen veel op strafschoppen geoefend. Alles rechts bovenin. Marc legt de bal neer. Neemt een aanloop. En ja … links onderin. 3 – 1.

Met nog 5 minuten op de klok ging SCB A1 vrolijk verder. We kregen nog kleine kansjes. En drie tegen één was een leuke ruststand. Maar nee, het mocht niet zo zijn. Één enkele uitval van LZW A1 over rechts in de 45 ste minuut. Alle verdedigers van SCB A1 stonden verkeerd. De bal werd voorgezet en LZW A1 tikte de bal er in. 3 – 2.

Rust.

Met een lichte domper ging SCB A1 naar de kleedbox. Net voor de rust een doelpunt tegen is niet goed. Met 3 – 1 of 3 – 2 de kleedbox in is een groot verschil. De eerste helft werd goed geëvalueerd. De taken werden besproken en met de positieve instelling ging SCB A1 weer beginnen aan de tweede helft. Afspraak onder de leiders was dat er in de 60 ste en 75 ste minuut eventueel een wissel zou plaats vinden.

In het begin van de tweede helft kon je verwachten dat LZW A1 wat meer druk zou zetten. Gelukkig viel dat mee. Wel waren er over en weer meer goeie kansen voor beide partijen. In de 65 ste minuut werd Mark gewisseld en kwam Niels er in. Het ging gelijk op en neer tot aan de 75 ste minuut. Mike kreeg een gele kaart. De wedstrijd begon harder te worden. Marc werd vastgepakt en maakte een schoppende beweging naar zijn tegenstander. De eerste actie werd niet gezien door de scheidsrechter. Marc moest in de 85 ste minuut de wedstrijd met een rode kaart verlaten. Door het overtal van LZW A1 kregen ze steeds meer kansen. Elke verstoring in het team was niet goed.

De 90 ste minuut. Met een ongelukkige beweging maakte de tegenstander van Mike gebruik van de situatie. Hij ging liggen in het strafschopgebied. Mike een tweede geel, dus van het veld af, en een strafschop tegen. Deze werd prima benut. 3 – 3.

Doordat Kevin het niet eens was met de scheidsrechter kreeg hij een gele kaart.

SCB A1 moesten na de aftrap dus verder met 9 spelers. LWZ A1 werd sterk door de leiders aangemoedigd om nog meer naar voren te gaan. Hierdoor moest er worden gestreden om elke meter. In al zijn enthousiasme ging Sven in de 92 ste minuut iets te fel in het duel. Gestrekt been betekende rood. Conclusie 8 man over bij SCB A1. Gelukkig floot de scheidsrechter in de 95 ste minuut af voor de wedstrijd. Eindstand 3 – 3.

Het was hectiek alom. Een wedstrijd die SCB A1 had kunnen winnen. Dat was in eerste instantie toch wel de gedachten. In de kleedbox na de nabespreking werden alle negatieve maar vooral de positieve punten doorgenomen. Al met al en door de positieve instelling was een 3 -3 tegen de koploper niet slecht.

Volgende week, op zaterdag 07 december, gaan we naar Makkum. Heel dicht in de buurt dus alle ouders en andere belangstellenden zijn welkom. Aanvang van deze wedstrijd is 15:00 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl )

U bent van harte welkom en volg SC Bolsward A1 ook op facebook.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.