16 november 2013 14:30

Een wedstrijd met SC Bolsward A1 als één blok.

Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Arnoud / Wim / Mathijs / Sven / Tom / Alexander / Denis / Marc / Marvin / Mark / Niels / Kristian / Sjoerd.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) had 10 punten uit 9 wedstrijden. De tegenstander van vandaag, die boven ons stond, was St. Annaparochie A1 ( STA A1 ). Om aansluiting te houden met de bovenste regionen stond er vandaag veel op het spel. Alle details waren goed doorgesproken. En na een gedegen warming-up kon de wedstrijd beginnen.

Nadat de scheidsrechter voor het beginsignaal floot kon je merken dat alle spelers goed in hun vel zaten. De aanvallen werden goed opgebouwd. SCB A1 stond goed te verdedigen. Kortom vanaf het begin was er vertrouwen in de ploeg. Wij waren een team….

Doordat SCB A1 beter was begon de STA A1 te zeuren op elkaar. Dit gaf SCB A1 nog meer kracht om zo door te gaan. Er kwamen enkele kansen en het tikwerk zat er goed in. Er was veel vertrouwen naar elkaar.

Helaas werd er niet gescoord. En dat was ook het enige wat er in de eerste helft aan mankeerde. Het bleef 0 – 0 tot aan de rust.

In de kleedbox stond een kopje lauwe thee klaar. Enkelen dachten zelfs dat het koffie was. Er werd goed water gedronken om alle energie in het lichaam weer optimaal te maken. Er werd vooralsnog niet gewisseld. En met de boodschap van doelpunten maken, doelpunten maken, doelpunten maken, ging SCB A1 de wei weer in.

Na even wat plaagstootjes van STA A1 werd de draad gelijk goed opgepakt. De aanvallen van SCB A1 werden dreigender. Je kon merken dat er iets zat aan te komen. Nadat Mark een gele kaart had gekregen in de 65 ste minuut door het wegtrappen van de bal, kregen we veel kansen.

Een corner in de 70 ste minuut. Alexander nam de corner. Hard en strak richting de strafschopstip. Marc kwam inlopen en met een hoge sprong en een snoeiharde kopbal vloog de bal in het doel. Eindelijk de verlossende treffer. 0 – 1.

Door niet achteruit te spelen maar direct weer de voorwaartse richting te zoeken werd STA A1 min of meer overrompeld. En 5 minuten later werd de bal op rechts aangespeeld naar Denis. Hij tikte de bal naar Tom. Die vanaf de achterlijn de bal voorschoot. Het was Marvin die zeer attent reageerde. Nadat Marc de bal net niet kon raken kreeg Marvin de bal. Hij passeerde een speler en “ploeperdeploep” daar was het doelpunt. 0 – 2.

SCB A1 bleef voetballen en STA A1 begon meer tegen zichzelf te vechten. Helaas moest Mathijs geblesseerd van het veld af. Hij werd vervangen door Kristian.

Toch kwam in de 80 ste minuut de bal in het strafschopgebied van SCB A1. Kevin kwam uit zijn doel en hij besloot door te verdedigen tot aan de lijn van het strafschopgebied. Hij werd gepasseerd en de bal werd voorgezet naar de eerste paal. Hoe Kristian het deed weet hij zelf ook niet maar na wat gefrommel rolde de bal over de doellijn. Een eigendoelpunt. 1 – 2.

De spelers van STA A1 en het vele publiek begonnen uiteraard weer hoop te krijgen na deze aansluitingstreffer

SCB A1 nam de aftrap en gelijk werd de bal naar voren gespeeld. Er werd leuk gecombineerd. Hierdoor kreeg Marvin de bal. En hij tikte beheerst de bal in het doel. 1 - 3.

In alle rust werd de wedstrijd uitgespeeld. SCB A1 kwam geen minuut meer in moeilijkheden. De laatste twee wissels werden in de laatste 5 minuten nog gedaan. De einduitslag was 1 – 3.

Een prima prestatie en een prima wedstrijd. Deze middag stond er een echt team die veel voor elkaar over had. Zelfs de wisselspelers begrepen dat bij iedere wissel het een verstoring gaf in de opgestelde formatie. Een compliment ook voor deze jongens.

Volgende week, op zaterdag 23 november, zijn we vrij. En op 30 november spelen we een thuiswedstrijd tegen de koploper Leeuwarder Zwaluwen A1. Aanvang van deze wedstrijd is 10:30 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl )

U bent van harte welkom en volg SC Bolsward A1 ook op facebook.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.